Een eenvoudige manier om een ​​kredietscore te verbeteren

Hoewel geen enkele consument de wiskundige formule kent die kredietbureaus gebruiken om uw kredietscore te berekenen, betekent dit niet dat u overgeleverd zult zijn aan deze kredietbureaus.

Er zijn enkele acties die u kunt ondernemen om de kredietscore te verbeteren. Een daarvan is het op tijd betalen van uw rekeningen. Dit is absurd eenvoudig, maar het werkt erg goed.

Als je erover nadenkt, is het gezond verstand. Wanneer u uw rekeningen op tijd betaalt, bevat uw kredietrapport deze gegevens. Wanneer kredietverstrekkers uw kredietrapporten bekijken, zullen ze merken dat u zeer verantwoordelijk bent met uw persoonlijke financiën en waarschijnlijk een laag risico voor hen loopt.

Kredietverstrekkers zoals banken en creditcardmaatschappijen willen u geld geven om uit te geven. Maar ze willen er zeker van zijn dat je ze terug kunt betalen. Als u uw rekeningen op tijd betaalt, levert uw kredietrapport de bewijzen die de kredietverstrekkers nodig hebben om uw lening of kredietaanvraag goed te keuren.

De kredietverstrekkers nemen een risico door geld aan u te geven om uit te geven en ze weten dat er altijd een kans is dat u in gebreke blijft met uw terugbetaling. Als u echter al uw rekeningen op tijd betaalt, is de kans groot dat u ook een nieuwe schuld op tijd betaalt. Alleen al door naar uw betalingsgeschiedenis te kijken, kunnen de kredietverstrekkers aannemen dat uw risico op wanbetaling laag of hoog is. Deze stap alleen is voldoende om uw credit score een boost te geven.

Op tijd je rekeningen betalen heeft ook nog een ander voordeel. Er is geen boete voor te late betaling. Financiële instellingen en dienstverleners brengen u kosten in rekening als u uw rekening niet op tijd betaalt. Als u uw belasting niet betaalt, kunt u ook in juridische problemen komen.

Late vergoedingen en andere financiële boetes kunnen het betalen van uw rekeningen moeilijker maken en het zijn onnodige uitgaven. Stel indien mogelijk een automatische betalingsprocedure in voor uw factuurbetalingen, zodat u het niet vergeet.

Als u in het verleden al problemen heeft gehad om uw betalingen op tijd te doen, moet u meteen beginnen met het betalen van uw rekeningen. Het zal u waarschijnlijk een aantal maanden kosten om uw rekeningen op tijd terug te betalen om uw kredietscore te verbeteren, maar de inspanning zal de moeite waard zijn als u uw kredietscore ziet stijgen!