Een bod uitbrengen

De waarde van een huis bepalen

Het maakt niet uit hoe ervaren een koper is, hoeveel huizen je ook hebt gekocht of wat je weet over de marktwaarde van huizen in jouw buurt, het kan nog steeds verontrustend zijn om een ​​formeel bod te doen. Hieronder vindt u enkele ideeën over wat u wel of niet moet doen bij het uitbrengen van een bod op een woning.

Sommige kopers zijn zo bezorgd dat ze te veel betalen voor een huis, of het dieptepunt van de verkoper missen, dat ze binnenkomen met een extreem laag bod, en het vervreemdt de verkoper. Als het huis duidelijk te duur of te laag is, is alles wat je kunt bieden, ga je gang en doe het, maar houd er rekening mee dat de verkoper het als een persoonlijke belediging kan beschouwen en misschien niet met je in zee wil gaan. Overweeg indien mogelijk een realistischer eerste bod te doen.

Als u te hoog biedt, komt u er misschien nooit achter of de verkoper een lager punt had en betaalt u mogelijk meer dan nodig was voor een huis. Probeer een goed beeld te krijgen van de markt en de marktwaarde van dat specifieke huis voordat u een bod uitbrengt.

Zorg ervoor dat u bij het aanvragen van hulp bij het maken van een aanbieding van een makelaar praat met de makelaar van de koper, niet met de verkopers. De makelaar van een verkoper heeft een specifieke plicht om de best mogelijke deal voor de verkoper te krijgen. Sommige makelaars bieden u een lijst met vergelijkbare woningen en de prijzen waarvoor ze hebben verkocht, maar helpen u niet bij het beslissen over het aanbod. Onethische agenten kunnen zelfs proberen u een hoger bod aan te praten, omdat ze weten wat de verkoper hoopt te krijgen. Een aankoopmakelaar zal u echter helpen bepalen wat u moet bieden. De agent zal niet alleen vergelijkingen voor u maken, maar zal u ook helpen bij het plannen en schrijven van de aanbieding en waarschijnlijk zelfs voor u presenteren. Onthoud dat het hebben van een aankoopmakelaar u niets kost – hun commissie komt uit de verkoop van het huis.

Bezoek het gerechtsgebouw van uw provincie (of een gelijkwaardige plaats waar eigendomsgegevens worden bewaard). Vraag het personeel om uit te leggen hoe u akten of andere documenten kunt ontcijferen die verkoopprijzen aangeven. Een voorbeeld: elke belastingdollar vertegenwoordigt mogelijk $ 500 aan verkoopprijs, dus het is gemakkelijk om te berekenen hoeveel de koper voor het onroerend goed heeft betaald. Huizenkopers in de VS zullen enorme verschillen ontdekken in het gemak van dit soort zoekopdrachten. Sommige registratiesystemen zijn veel eenvoudiger toegankelijk dan andere. Sommige plaatsen hebben records beschikbaar op schijf of online, maar de meeste niet.

Dit type zoekopdracht is het gemakkelijkst uit te voeren als u het adres van specifieke eigendommen of de namen van de kopers of verkopers kent. Als u open huizen bezoekt, bewaar dan de lijstbladen. Als het huis is verkocht, ga je naar de details. Het bijwonen van open huizen helpt u de staat van huizen te volgen. Het is moeilijk om vergelijkingen te maken door alleen naar geregistreerde statistieken te kijken. Controleer ook uw plaatselijke gerechtsgebouw, want sommige records kunnen huisfeiten, schetsen of zelfs blauwdrukken bevatten.

U kunt overwegen een taxatie te laten doen voordat u een bod uitbrengt, maar u wilt er zeker van zijn dat de resultaten van uw taxatie niet openbaar worden gemaakt omdat de meningen per taxateur kunnen verschillen. Bekijk ook de geadverteerde prijzen voor vergelijkbare woningen, omdat dit u een idee kan geven van de gemiddelde vraagprijzen… houd er echter rekening mee dat de verkoopprijs waarschijnlijk anders is dan de vraagprijs. Overweeg om naar de belastingwaarde van uw huis te kijken, maar deze komt waarschijnlijk niet exact overeen met de marktwaarde van het onroerend goed.

Andere factoren

Houd rekening met andere factoren bij het bepalen van een aanbiedingsbedrag. Als het huis nog maar korte tijd te koop staat, gaan de verkopers misschien niet in op het eerste bod, vooral als het lager is dan ze hadden gewild. Als het al een tijdje aan de gang is of als ze moeten verhuizen, zijn ze misschien meer gemotiveerd. Vergelijk met andere huizen te koop in dezelfde buurt of gebied. Zoek naar reparaties of updates die nodig zijn, vooral diegene die kostbaar kunnen zijn, zoals daken, sanitair, elektriciteit, ramen, badkamers of keukens. Als de reparatie kostbaar en onmiddellijk zou kunnen zijn, zou de biedprijs lager kunnen zijn als de verkoper begrijpt waarom dat zo is. Onthoud dat uw uiteindelijke beslissing over wat u aanbiedt een combinatie is van uw instinct en onderzoek.