Een autoverzekering voor één dag kan uw verzekeringskosten verlagen

De Britse regering heeft het rijden op de openbare weg in 1930 verboden met een auto. Sindsdien is de wet in dit opzicht weinig veranderd. Een autoverzekering is nog steeds een noodzaak en de VS heeft natuurlijk een soortgelijke wet. Bijna elke staat in de VS heeft verzekeringen verplicht gesteld. In het VK moet iemand op zijn minst een WA-verzekering hebben. Een derde partij dekt u als u letsel veroorzaakt. Het vergoedt de schade die u hebt veroorzaakt aan zowel het andere voertuig als de andere mensen bij het ongeval.

Hoewel het niet verplicht is om derden mee te nemen, brand en diefstal, is het wel een heel goed idee. Dit geldt vooral voor een zeer mooie auto die door dieven zou kunnen worden gekozen. Oudere modelauto’s die brandgevaarlijk zijn, willen misschien ook dekking hebben. Met brand en diefstal door derden krijgt u dezelfde bescherming door derden, samen met brand- en diefstalbeveiliging. U hoeft zich geen zorgen te maken als uw voertuig wordt gestolen, uw verzekeringsmaatschappij betaalt u de nieuwwaarde uit. Hetzelfde geldt als uw auto in brand vliegt.

De duurste verzekering om mee te nemen is allesomvattend. Bijna alles is gedekt met deze verzekering. Zelfs uw schade is inbegrepen. U kunt het ongeval veroorzaken en uw verzekeringsmaatschappij vergoedt de reparatie van uw voertuig. Hoewel het duurder is dan die van derden, is het meestal de toegevoegde prijs waard als u het zich kunt veroorloven. Meestal, als u termijnen op uw auto betaalt, zal de bank u verplichten om een ​​uitgebreide verzekering af te sluiten. Iets anders dat gebruik maakt van uitgebreide dekking is een kortlopende autoverzekering. Deze verzekering is gemaakt om een ​​verzekering voor een korte periode af te sluiten. U kunt de verzekering meestal tussen één en 28 dagen afsluiten.

Het is perfect om een ​​nieuw gekochte auto weg te rijden of wanneer je een auto leent van een vriend. Misschien moet je een paar dagen een busje gebruiken om een ​​huis te verhuizen. Wanneer u een kortlopende autoverzekering afsluit, bent u beschermd bij een ongeval zonder dat u veel geld hoeft uit te geven. Hoewel de dekking meestal uitgebreid is, is het goedkoper dan het wijzigen van uw jaarpolis om de leenauto mee te dekken.

Een ander leuk aspect van een kortlopende autoverzekering is dat je met een no-claimkorting kunt voorkomen dat er claims op je jaarpolis komen en het geld dat je bespaart verpest. Deze korting kan oplopen tot honderden euro’s. Als u uw no-claimkorting al vijf jaar of langer heeft, bespaart u 65% op uw rekening. Waarom het toeval die besparingen verpesten door onnodige risico’s te nemen.

Wanneer iemand uw auto wil lenen, zorg er dan voor dat u een kortlopende autoverzekering afsluit en uw no-claimkorting intact houdt. Misschien komt familie naar de stad voor een bezoek en moeten ze uw voertuig gebruiken terwijl ze hier zijn. Gebruik een eendaagse verzekering om hen en uw voertuig te dekken. Het kan een flinke besparing opleveren als je kijkt naar de no-claimkorting.