Een aankoop van een auto met een slechte kredietwaardigheid is mogelijk – 7 stappen

Op de markt zijn voor een nieuwe of gebruikte auto kan heel leuk zijn: het is geweldig om te fantaseren over en onderzoek te doen naar de verschillende soorten auto’s die je voor jezelf zou kunnen kopen.

Het hele proces kan echter ook stressvol zijn. Het is vooral stressvol als je je realiseert dat je een zware strijd gaat voeren als het gaat om goedkeuring voor autofinanciering.

Uw zorgen zullen nog groter worden als u ontdekt dat u een slechte kredietscore heeft, bijvoorbeeld een van minder dan 650 of zelfs 600. Een slechte kredietscore kan het voor een geldschieter veel moeilijker maken om uw aanvraag tegen een redelijk tarief goed te keuren.

Als u geïnteresseerd bent in het doen van een auto-aankoop met een slecht krediet, kunt u dit in 7 stappen bereiken:

1. Zoek uit welk model je leuk vindt:

Zoals bij elke keer dat je winkelt voor een item met een groot ticket, zoals een auto, begin je met het verfijnen van je keuzes tot een bepaald merk en model auto dat je leuk vindt. Probeer prijsoverwegingen in evenwicht te brengen met iets dat aan uw behoeften voldoet.

2. Kies een jaar/auto staat combinatie die binnen uw prijsklasse valt:

Concentreer u nu wat meer op het bouwjaar en de staat van de auto die u zich kunt veroorloven. U wilt bijvoorbeeld een 2005 in goede staat of een 2003 in uitstekende staat (beide kunnen ongeveer dezelfde prijs hebben). Doe je best om op zoek te gaan naar een merk/model/jaar/staat-combinatie die aan je behoeften voldoet, maar die je zoveel mogelijk geld bespaart.

3. Bepaal hoeveel geld je bij elkaar kunt schrapen voor een aanbetaling:

Hoe meer geld u kunt bedenken, hoe groter uw kansen om goedgekeurd te worden voor uw auto-aankoop met slecht krediet. Waarom? Want meer geld als aanbetaling betekent minder lenen. Dit zal zich vertalen in een grotere kans dat uw lening wordt goedgekeurd.

4. Bekijk uw laatste kredietrapport van TransUnion of een ander groot bureau:

Er zijn nu 4 grote kredietbureaus, waaronder TransUnion, Innovis, Equifax en Experian. Vraag bij één of meerdere van hen uw laatste rapportage aan.

5. Schrijf het kredietbureau over eventuele fouten in de kredietrapportage die u daar aantreft en laat ze verwijderen:

Lees uw rapport zorgvuldig door en let vooral op alle items die niet gunstig zijn voor u of uw kredietgeschiedenis. Neem proactief contact met hen op om deze items te laten verwijderen als ze ten onrechte zijn gemeld.

6. Ga op een georganiseerde manier te werk bij het aanvragen van een lening met een slecht krediet:

Nu, voordat u daadwerkelijk begint met het aanvragen van autokredietverstrekkers met een slecht krediet, moet u een georganiseerde aanpak volgen. Gebruik een spreadsheetprogramma zoals Excel en houd de details van elke kredietverstrekker bij. Voeg contactgegevens, details over de leningsvoorwaarden en natuurlijk informatie over de rentetarieven toe.

7. Wees niet bang om 1-2 keer terug te gaan naar elke geldschieter om een ​​beter aanbod te krijgen:

Als u leningaanbiedingen begint te ontvangen, ga dan nog minstens een of twee keer terug en kijk of u een nog betere leningaanbieding kunt krijgen.

Neem deze 7 stappen om een ​​auto te kopen, zelfs als je een slechte kredietscore hebt.