Drie snelle tips voor het selecteren van een hypotheekprogramma

Als u eenmaal hebt besloten een hypotheek te plaatsen op een onroerend goed voor aankoop of herfinanciering, moet u niet zomaar naar binnen rennen en het eerste bod doen. Voordat u uw hypotheekkeuze maakt, moet u met een aantal zaken rekening houden. Hier zijn een paar tips die het voor u gemakkelijker kunnen maken om de juiste hypotheek te kiezen.

Kies een gerenommeerde hypotheekverstrekker:

Er zijn veel professionals die hypotheken aanbieden. Vanaf 2010 moeten alle hypotheekverstrekkers volgens een gefaseerd schema een aantal uren training volgen en slagen voor een nationaal en staatsexamen om leningen te mogen aangaan. Het onuitgesproken doel was om 1/3 van de pool te elimineren, die als minder dan professioneel werd beschouwd. Echter, alleen omdat sommige rotte appels zijn verpakt, is het verstandig er niet willekeurig een te plukken. Bekijk ze grondig en vraag om verwijzingen. Zorg er ook voor dat ze werken voor een bedrijf dat reële opties in hun hypotheekportefeuille heeft.

Balans laag tarief tegen afsluitkosten:

Denk op lange termijn bij het kiezen van een rentevoet en programma. Het kan zijn dat u niet profiteert van het laagst aangeboden tarief als het u extra geld kost om bij het geleende bedrag te worden opgeteld. Deel uw sluitingskosten door het verschil tussen het hogere en het lagere tarief. Dit cijfer geeft het aantal maanden aan dat u nodig heeft om break-even te maken van uw sluitingskosten versus uw maandelijkse besparingen met de betaling op het lagere tarief. De vraag die men zich moet stellen is: weet ik zeker dat ik op dat moment nog in dit huis zal zijn?

Kies de voordeligste afschrijving:

Stel uzelf de volgende vragen en selecteer dienovereenkomstig: Hoe lang blijf ik in dit huis? Welke betaling kan ik comfortabel betalen? Zal het bedrag aan aanbetaling dat ik van plan ben te gebruiken voldoende zijn om te voorkomen dat ik ondersteboven sta als ik eerder dan verwacht moet verkopen en verhuizen? Wanneer wil ik schuldenvrij zijn? Zou het logischer zijn om een ​​langere aflossingsperiode te krijgen en extra betalingen te doen wanneer ik kan om de hoofdsom en de looptijd van de hypotheek te verminderen?