Drie redenen waarom u uw schuld-inkomstenratio moet controleren

Zoveel anderen hebben zich losgemaakt van de eindeloze cyclus van schuldbetalingen door middel van een geconsolideerde lening. Helaas zijn degenen die het nog niet hebben bestudeerd, bang om dit te onderzoeken vanwege een aantal ongegronde ideeën en angsten, vooral als ze genoeg geld verdienen om zo’n lening af te betalen. U kunt een leningcalculator voor schuldconsolidatie gebruiken om u te helpen bepalen hoeveel u zou kunnen betalen als u besluit een geconsolideerde lening af te sluiten.

Niettemin, bij het omgaan met uw schuldenkwesties, moet u uzelf wapenen met de juiste set informatie, zodat u in staat zult zijn tot de juiste beslissing te komen, vooral als het gaat om het al dan niet gebruiken van een schuldconsolidatieservice. Om te bepalen of u echt kunt voldoen aan de eisen van het betalen van een geconsolideerde lening, moet u uw schuld-inkomensratio kunnen controleren.

Schuld-inkomensverhouding uitgelegd

De schuld / inkomensratio is eenvoudigweg een vergelijking van het bedrag van uw bestaande schulden met uw persoonlijk inkomen. Afgezien van een gratis calculator voor het consolideren van schulden, bieden de meeste kredietverstrekkers ook informatie om u te helpen uw schuld-inkomen-ratio beter te berekenen. In het bijzonder verwijst de ratio naar uw maandelijkse betalingen die u heeft gedaan voor uw verschillende schulden, gedeeld door uw take-home-loon. Als u bijvoorbeeld $ 1.800 dollar per maand verdient en $ 300 per maand hebt toegewezen voor schuldbetalingen, is uw schuld / inkomensratio 16,6%. Volgens de bestaande normen is dit cijfer enigszins veilig; in het algemeen geldt: hoe lager de ratio, hoe beter de financiële toestand. Waarom is dit een belangrijk stuk informatie dat u moet weten? Hier zijn drie redenen:

Inventarisatie van de situatie

Als u uw schuld-inkomensratio kent, kunt u de balans opmaken van uw financiële situatie, zodat u kunt beslissen of u al dan niet gebruik moet maken van een schuldconsolidatiedienst. Als uw berekende ratio extreem hoog is, zeg meer dan 20%, dan moet u concrete stappen ondernemen om de situatie recht te zetten. Terwijl u betalingen verricht en het bedrag van de hoofdschuld geleidelijk vermindert, kunt u deze verhouding blijven berekenen, zodat u kunt zien hoeveel vooruitgang u hebt geboekt en wanneer u wat geld opzij kunt zetten voor andere, belangrijkere uitgaven.

Kiezen voor schuldconsolidatie

Als u zich na het bepalen van de ratio realiseert dat u eigenlijk een zware schuldenlast heeft, dan kunt u beslissen of u al dan niet moet kiezen voor schuldconsolidatie als een manier om de situatie te verbeteren. Als u uw schuld / inkomensratio kent, kunt u zich voldoende bewust worden van uw financiële situatie om u te helpen uw financiële situatie te beoordelen. Om u verder te helpen beslissen of u al dan niet een geconsolideerde lening moet krijgen, kunt u ook een leningcalculator voor schuldconsolidatie gebruiken om u te helpen uw mogelijke maandelijkse aflossingspercentage te bepalen met behulp van belangrijke informatie zoals het geleende bedrag, het rentepercentage en de leentermijn.

De beste leenvoorwaarden krijgen

Ten slotte zal uw verhouding tussen schulden en inkomen helpen bepalen wat voor soort leningsvoorwaarden u krijgt als u besluit om door te gaan en een geconsolideerde lening te krijgen.