Directe kredietverstrekkers voor betaaldagleningen

Betaaldagleningen zijn meestal voor kleine bedragen, meestal een paar honderd, om een ​​plotselinge crisis te overbruggen tot hun volgende salaris. De prijs van dergelijke leningen is vrij hoog en loopt jaarlijks op tot duizend procentpunten of meer.

Toch zijn deze leningen erg populair. U zult zien dat klanten elk jaar vijf tot zes van dergelijke leningen afsluiten. Mensen nemen deze leningen om vele redenen. Zoals eerder vermeld, om een ​​plotselinge financiële crisis te boven te komen, zoals een onverwachte ziekenhuisopname of collegegeld. Deze leningen worden ook gebruikt om kosten voor te late betaling op creditcardrekeningen of rekening-courantkredieten op hun bankrekeningen te betalen. Ze zijn populair omdat het geld bijna direct op uw bankrekening wordt gestort als u er een aanvraagt. Vorige kredietgeschiedenis is geen probleem, zelfs als het slecht is.

Een persoonlijke lening terugbetalen

De lening hoeft op de vervaldag niet contant afgelost te worden. U hoeft er alleen voor te zorgen dat er voldoende bedrag op uw bankrekening staat om het geleende bedrag en de rente te dekken, die de geldverstrekker op de datum van aflossing automatisch van uw rekening afschrijft.

Normaal gesproken moet het geld dat u hebt geleend plus het rentebedrag binnen de maand worden betaald.

Bij sommige kredietverstrekkers kunt u het aflossingsschema kiezen

Sommige kredietverstrekkers bieden een mogelijkheid tot doorlopend aflossen, waarbij u hen de bevoegdheid geeft om na de betaaldatum herhaalde pogingen te doen om een ​​deel of het volledige verschuldigde bedrag van uw bankrekening af te schrijven.

Wanneer is een persoonlijke lening aangaan zinvol?

Een persoonlijke lening heeft alleen zin als en alleen als u deze op de afgesproken datum van aflossing kunt terugbetalen. Ze zijn erg duur zodra ze de datum van terugbetaling overschrijden. Kredietverstrekkers kunnen aanbieden om de lening tot de volgende maand en meer te verlengen, maar dit is slechts een verkooptruc en een poging om u meer te laten betalen dan nodig is. Een goede schuldeiser zou de kosten en rente bevriezen tot niet meer dan twee maanden vanaf de datum van de laatste betaling. En daar houd je je best aan.

Hoe kies je een betaaldaggeldschieter?

· Kijk tussen verschillende kredietverstrekkers voor de beste rente.

· Ga niet voor kredietverstrekkers die uitstel bieden

· Neem niet meerdere leningen tegelijk. Neem niet de ene om de andere terug te betalen.

· Controleer of de kredietverstrekker is geregistreerd bij een handelsorganisatie, want handelsorganisaties hebben charters die hun leden aan strenge regels houden. Een van de punten van deze charters is dat ze gevallen van financiële moeilijkheden met sympathie en positief zullen behandelen

· U dient rekening te houden met de voorwaarden van de lening. Gewoonlijk moeten betaaldagleningen worden terugbetaald tussen een periode van 15 dagen tot 90 dagen. Kies dus dat bedrijf voor persoonlijke leningen waarvan de terugbetalingsperiode voor u comfortabel is. Het is dus de beste optie om de voorwaarden van verschillende bedrijven voor betaaldagleningen te vergelijken en degene te kiezen waarvan de voorwaarden voor u het gunstigst zijn.

Incasso na verlengde betaaldagdatum

In zo’n scenario kan de geldverstrekker een incassobureau benaderen om de vordering voor hem te incasseren.

Laatste bevindingen

Uit een onderzoeksrapport blijkt dat millennials, degenen die na 1982 zijn geboren, vaker gebruik hebben gemaakt van betaaldagleningen vanwege hun slechte kredietwaardigheid. De hoge kosten van de betaaldagleningen dragen bij aan hun slechte kredietwaardigheid, dus het lijkt een catch-22-situatie te zijn! Goedkopere vormen van financiering liggen dus niet binnen hun bereik, omdat die instellingen de kredietwaardigheid van hun klanten controleren voordat ze de lening uitbetalen. Het relatieve gemak waarmee een persoonlijke lening kan worden afgesloten, maakt het aantrekkelijk voor de millennials.