Dingen die kinderen moeten begrijpen voordat ze naar de universiteit gaan

De start van de universiteit is een van de meest opwindende tijden in iemands leven. Als je naar de universiteit gaat of als je de ouder bent van een student in de universiteitsleeftijd, zijn er veel dingen die je moet weten om te genieten van een succesvolle universiteitscarrière. Sommige van deze lessen zullen helpen om hun geest op hun gemak te stellen tijdens een stressvolle en opwindende overgang. Andere lessen zullen hen veel geld en hartzeer besparen als ze van tevoren weten wat ze kunnen verwachten. Veel studenten lenen geld om naar school te gaan en het kan de eerste keer zijn dat ze geleend geld gebruiken om iets te betalen. Het kan eng zijn om geld te lenen en het gevoel te hebben dat je schulden hebt. Zorg ervoor dat uw kind wordt betrokken bij beslissingen over hun financiële hulp en hun studieleningen. Een federale directe studielening kan u helpen uw hoger onderwijs te betalen. Begrijp dat dit geld moet worden terugbetaald, maar pas wanneer je je opleiding hebt voltooid.

Studenten zullen voor het eerst alleen zijn zonder ouderlijk toezicht. Voor sommige kinderen is dit misschien niet zo’n groot probleem, maar andere kinderen zullen overweldigd worden door hun nieuw gevonden vrijheid. Hoewel ze van deze nieuwe vrijheid kunnen genieten, moeten ze begrijpen dat dit gepaard gaat met extra verantwoordelijkheid. Hopelijk zullen ze langzaamaan hun studentenleven van vrijheid ingaan en hun verantwoordelijkheden niet vergeten.

Hoewel lenen kinderen helpt om school te betalen, moeten ze misschien ook een deeltijdbaan krijgen om de eindjes aan elkaar te knopen. Sommige kinderen verwachten niet te werken terwijl ze op de universiteit zitten en ze hebben misschien geen ervaring met het combineren van werk en school tijdens de middelbare school. Als uw kind een deeltijdbaan nodig heeft terwijl hij naar de universiteit gaat, werk dan samen met hen om iets te vinden dat bij hun schema past. Soms kunnen ze deelnemen aan werk-studieprogramma’s en werk vinden op hun universiteitscampus. Ongeacht wat ze kiezen om te doen, ondersteun ze bij het balanceren van hun nieuwe schoolrooster en een werkschema.

Het beheren van de tijd op de universiteit is vooral een uitdaging voor studenten. Voor de meeste kinderen is de middelbare school een zeer gestructureerde omgeving. Ze volgen de hele dag les, nemen deel aan naschoolse activiteiten en studeren in hun vrije tijd. Zodra ze echter naar de universiteit gaan, zal hun schema gedurende de dag hiaten vertonen, van dag tot dag verschillen en uiteindelijk veranderen aan het einde van een semester. Het balanceren van studietijd met lestijd en gezelligheid kan een uitdaging zijn voor kinderen die net beginnen met studeren.

Ten slotte moeten kinderen leren op hun oordeel te vertrouwen. Ze zullen nieuwe mensen ontmoeten op de universiteit en worden blootgesteld aan nieuwe situaties. Hoewel de meeste dingen die kinderen op de universiteit doen leuk zijn en ze hun best moeten doen om van hun jeugd te genieten, moeten ze ook beseffen dat niet iedereen op hun best is. College is een tijd om levenslessen te leren, maar kinderen moeten oppassen dat ze zichzelf niet blootstellen aan gevaarlijke situaties die levenslange littekens zullen achterlaten.