De zeven wetten van zaken

1. Hoe groter het bedrijf, hoe langer de betalingstermijnen

Veel bedrijven volgen de kudde en stellen hun betalingstermijnen op 30 dagen. Eerlijk gezegd zijn er twee regels over betalingsvoorwaarden; ten eerste moeten ze acceptabel zijn voor uw potentiële klant of klant; en twee, ze mogen uw cashflow niet verlammen. Hoe groter uw koopkracht, hoe meer hefboomwerking u heeft om langere betalingstermijnen te vragen. Wat betekent een betalingstermijn van 30 dagen eigenlijk? In reële termen betekent dit dat u de cashflow van uw klant 30 dagen financiert. Als bedrijf geldt: hoe korter uw betalingstermijnen, hoe beter uw cashflow. Overweeg om een ​​korting aan te bieden voor snelle betaling of een boete voor te late betaling om de efficiëntie van uw bedrijf te helpen. Of stel uw betalingstermijn in op 14 dagen, en u wordt normaal gesproken binnen de 30 dagen betaald.

2. Krankzinnigheid: herhaaldelijk hetzelfde doen en verschillende resultaten verwachten

Hoe vaak stop je ergens mee en verwacht je verschillende resultaten te zien? Als je met je hoofd tegen een bakstenen muur blijft stoten, krijg je eigenlijk alleen maar hoofdpijn. Ik heb een paar mogelijke uitzonderingen op deze rol bedacht. Geef een marketingstrategie zes maanden voordat u deze verlaat, en onthoud dat 80% van alle verkopen wordt gedaan bij de 5e follow-up.

3. “Een bank is een plek die je geld leent als je kunt bewijzen dat je het niet nodig hebt.” Bob Hope

Tenzij u uw cashflow en uitgaven strak in de hand houdt, komt u mogelijk in financiële moeilijkheden. Banken lenen meestal geen geld aan mensen of bedrijven die hun kapitaal en cashflow niet zorgvuldig beheren. Zoals mijn accountant u zal vertellen, is een strikte financiële controle van vitaal belang voor een goede zakelijke efficiëntie.

4. Het is niet moeilijk om onkosten te dekken, ze zijn overal.

Wanneer u een bedrijf start, worden uitgaven, rekeningen en facturen een feit van het leven. Houd bij het budgetteren altijd een klein beetje geld over voor onvoorziene uitgaven, want het onverwachte kan gebeuren en u moet erop voorbereid zijn.

5. Onderzoek is het door steegjes gaan om te zien of ze blind zijn.

Sorry dat ik een partypooper ben, maar niet alles gaat van de eerste keer. Het is veel beter om te weten dat een idee niet gaat werken voordat u veel tijd en geld besteedt aan het ontdekken dat het niet zou werken.

6. Hoe meer tijd u besteedt aan het rapporteren over wat u doet, hoe minder tijd u hoeft te doen.

Begrijp me niet verkeerd, rapporteren, evalueren en beoordelen is essentieel voor een goede zakelijke efficiëntie. Maar keer op keer zie ik dat veel bedrijven veel te lang bezig zijn met plannen en talloze zinloze rapporten produceren die niemand leest, terwijl ze zich eigenlijk moeten concentreren op het laten gebeuren van dingen.

7. Rekeningen gaan twee keer zo snel door de post als cheques.

Hoe komt het dat rekeningen altijd snel lijken te komen, maar het kan even duren voordat de cheques verschijnen. Als u uw klanten vraagt ​​om u via BACS te betalen in plaats van met een cheque, bespaart u dat u naar de bank moet en verbetert u uw persoonlijke cashflow. Als u uw bankgegevens op uw facturen zet, worden mensen ertoe aangezet u via BACS te betalen.