De voordelen van het gebruik van een tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is een secundaire lening die is beveiligd tegen een onroerend goed. Als deze lening in gebreke blijft, moet eerst de oorspronkelijke lening worden afgelost. Deze leningen worden om verschillende redenen verstrekt en worden vaak gebruikt als een bron van noodfinanciering.

Een hypotheek kan worden afgesloten als een lening op afbetaling of een doorlopend krediet. Bij alle soorten woningkredieten plaatst de huiseigenaar het eigen vermogen als onderpand. Bij een lening op afbetaling moet de lening in vaste bedragen over een vaste periode worden afgelost. Een kredietlijn op een huis is vergelijkbaar met een creditcard, maar wordt beveiligd door het eigen vermogen in het huis. Eigen vermogen is meestal de belangrijkste factor voor goedkeuring van de financiering, maar in veel gevallen vergroot een hoge kredietscore uw kansen om te worden goedgekeurd. Dit soort lening is het overwegen waard als men een grote som geld moet lenen tegen een lage rente.

Hoe kom je in aanmerking voor een tweede hypotheek?

Kredietverstrekkers hebben verschillende methoden om leningaanvragen te beoordelen, maar het gaat in feite om het analyseren van het eigen vermogen, de baangeschiedenis en de kredietscore van de huiseigenaar. Lenders moeten zien dat de aanvrager een ruime kredietscore en voldoende eigen vermogen heeft om een ​​lening goed te keuren. Als de kredietscore van een klant lager is dan de vereisten van de banken, kunnen ze alleen de hulp krijgen van particuliere kredietverstrekkers die meer prioriteit geven aan eigen vermogen dan aan iemands kredietscore. Particuliere hypotheekverstrekkers delen de waarde van een onroerend goed met zijn schulden om een ​​metriek te krijgen die bekend staat als LTV. Het resultaat zou 85% of minder moeten zijn om een ​​hypotheek te krijgen, aangezien de kredietverstrekkers gevoelig zijn voor lage eigenvermogensbedragen. Kredietverstrekkers hebben een grote kans om hun investering op hoge LTV-hypotheken te verliezen als de lening in gebreke blijft. Hoewel eigen vermogen belangrijk is voor particuliere kredietverstrekkers, houden sommigen ook rekening met het werkverleden.

Gebruik van een tweede hypotheek

Er zijn geen beperkingen aan wat u met het geld kunt doen, dus hypotheken hebben de voorkeur van klanten om verschillende financiële verplichtingen af ​​te handelen. Mensen hebben verschillende manieren om het geld uit te geven, maar vooral:

• Schulden afbetalen: het kan zijn dat u elke maand een aantal hoogrentende leningen heeft. In plaats van te proberen bij te blijven en boetes te riskeren, kunt u een nieuwe hypotheek krijgen om meerdere leningen af ​​te betalen en lagere maandelijkse tarieven te betalen.

• Om de schuldbetalingen bij te houden: de tweede hypotheek stelt huiseigenaren in staat om te voorkomen dat hun andere leningen in gebreke blijven. Het geld kan ook worden gebruikt om een ​​bestaande hypotheek weer een goede reputatie te geven als de huiseigenaar zijn eerste hypotheek niet heeft betaald.

• Voor verbeteringen en reparaties aan uw huis: een lening met eigendomsgarantie kan nuttig zijn als u reparaties of verbeteringen aan uw huis moet uitvoeren. Reparaties en renovaties verhogen uiteindelijk de waarde van een onroerend goed en stellen u in staat het tegen een betere prijs te verkopen dan vergelijkbare eigendommen. Extra eigen vermogen verkregen uit strategische huisreparaties kan u in de toekomst ook kwalificeren voor betaalbare leningen.

Tweede hypotheken zijn een goede manier om met lage rente geld te verzamelen

Samengevat, een tweede hypotheek is een flexibel financieel hulpmiddel en kan worden aangepast aan de unieke behoeften van een persoon. Het is logisch om één enkele beveiligde lening tegen een lage rente te hebben, behalve meerdere creditcards met hoge maandelijkse rentetarieven. Om noodfinanciering te verzamelen, kunt u het benodigde geld krijgen. In tegenstelling tot creditcards zijn hypotheken een ideale manier om met lage rente geld te krijgen voor collegegeld, het verbouwen van een huis, het betalen van medische noodrekeningen of het financieren van een bedrijf. Dit soort leningen kan een iets hogere rente hebben in vergelijking met de eerste hypotheek, maar ze zijn zeker goedkoper dan creditcards en ongedekte leningen.