De voordelen van aflossingsvrije leningen

U heeft vast wel eens mensen horen praten over aflossingsvrije leningen als ze het over hun beleggingen hebben. Hoewel de definitie van wat aflossingsvrije leningen zijn eenvoudig uit te leggen is, is de reden hierachter iets waar veel mensen hun hoofd over breken. Aflossingsvrije leningen zijn eenvoudig dat, leningen waarbij u alleen de rentekosten betaalt en niets van de hoofdsom van de lening betaalt. Dit betekent dat uw leningsaldo exact hetzelfde blijft gedurende de looptijd van de lening. Eenvoudig! Waarom zou je dat nu doen? Veel mensen met een oudere of meer traditionele manier van denken benaderen leningen als iets dat u zo snel mogelijk wilt terugbetalen en het is van het grootste belang dat u volledig eigenaar bent van uw vermogen. Hoewel dit waar kan zijn voor activa zoals uw persoonlijke woning, is een investering iets heel anders.

Door het geleende geld dat is gebruikt om de vastgoedbelegging te kopen, aflossingsvrij te laten aflossen, worden de totale kosten voor de exploitatie van die investering verlaagd, omdat u geen rekening hoeft te houden met de aflossing van de hoofdsom van uw leningen. Dit is goed omdat uw eigendom hierdoor sneller cashflow-positief wordt, waarna een deel van dat inkomen kan worden gebruikt om de volgende investering te financieren.

Maar hoe zit het met het leningsaldo dat u vraagt? De meeste beleggers kijken naar de langere termijn, vooral bij het beleggen in onroerend goed. De verwachting is dat onroerend goed na verloop van tijd in waarde zal stijgen, waardoor de eigenaar winst kan maken wanneer het onroerend goed wordt verkocht. Door het geld te nemen dat u anders zou hebben gebruikt om de hoofdsom van uw lening af te betalen en het te gebruiken om bijvoorbeeld in een ander onroerend goed te investeren, wordt over het algemeen aangenomen dat het rendement op uw dollar hoger is.

Een heel eenvoudig voorbeeld: een stel koopt een huurwoning voor $ 300.000. Hiervoor lenen ze 200.000 dollar van de bank. Ze zetten de lening af op aflossingsvrije aflossingen en maken daardoor maandelijks een kleine winst uit de verhuur. Met deze winst kopen ze een jaar later voor hetzelfde bedrag een andere huurwoning, waarbij ze exact hetzelfde bedrag lenen. Dus nu hebben ze 2 eigendommen met een waarde van elk $ 300.000 en hebben ze $ 400.000 aan leningen. Over een periode van 10 jaar (denk aan de lange termijn) zijn de huizenwaardes misschien verdubbeld (de huizenprijzen verdubbelen ongeveer elke 10 jaar), nu hebben ze 2 huizen ter waarde van $ 1.200.000 en leningen tegen deze huizen voor $ 400.000 nog steeds. Het paar bevindt zich nu in een veel sterkere positie dan wanneer ze één vastgoedbelegging hadden gekocht en de lening in die tijd hadden afbetaald. Daarbij is geen rekening gehouden met huurverhogingen in die tijd, waardoor het paar in een nog sterkere positie zou komen te staan.

Leningen met alleen rente zijn niet voor iedereen en ik zou aanraden om met uw accountant of financieel adviseur te praten voordat u zich aanmeldt voor een lening als u het niet zeker weet.