De voor- en nadelen van VA-huisleningen

Dus je hebt ons land gediend en wilt een huis kopen. De woningleningen van het Department of Veterans Affairs, kortweg VA-leningen (VAHL) genoemd, zijn gemaakt om veteranen en hun families te helpen de droom van eigenwoningbezit te verwezenlijken. Het programma heeft meer dan 18 miljoen veteranen en afhankelijke personen geholpen. VAHL, dat beschikbaar is voor bepaalde veteranen, militairen in actieve dienst en reservisten, biedt veel voordelen, hoewel er ook enkele nadelen zijn.

De voordelen

Een van de grote voordelen van VAHL is dat er geen aanbetaling vereist is. Bovendien zijn er beperkingen op de sluitingskosten, de oprichtingskosten en de taxatiekosten. Een ander groot voordeel van VAHL is dat er geen particuliere hypotheekverzekering is. De VA verbiedt kredietverstrekkers ook om een ​​particuliere hypotheekverzekering te eisen, omdat ze een garantie op de lening geven. Niet hoeven te betalen voor een particuliere hypotheekverzekering kan leners tienduizenden dollars besparen. Over het algemeen is VAHL een betaalbaarder alternatief voor conventionele woningkredieten.

Het aanvragen van een VAHL lijkt veel op het aanvragen van een conventionele woninglening, het enige verschil is dat u ook een bewijs van geschiktheid van de VA moet verkrijgen. Het VAHL-proces duurt twee tot zes weken, wat ongeveer even lang is als het conventionele leenproces. Vrijwel elke geldschieter die conventionele leningen of FHA-leningen aanbiedt, behandelt ook VA-leningen, dus het is niet moeilijk om een ​​geldschieter te vinden om u te helpen.

De nadelen

Ondanks de vele voordelen die VAHL biedt, zijn er ook enkele nadelen. Een nadeel van VA-leningen is dat het maximale gegarandeerde geleende bedrag $ 240.000 is. Hoewel dit je in de meeste delen van het land een fatsoenlijk huis kan opleveren, is het in dure markten in Californië misschien niet voldoende. Bovendien hebben niet alle dierenartsen recht op een lening van $ 240.000. Het werkelijke geleende bedrag varieert afhankelijk van het inkomen, de activa, de kredietgeschiedenis en de schulden van de lener.

In sommige opzichten verschillen VA-leningen niet zo veel van conventionele hypotheken. VAHL zijn bijvoorbeeld niet gemakkelijker te kwalificeren dan conventionele woningkredieten. Als u een laag inkomen of een slecht krediet heeft, reken er dan niet op dat u wordt goedgekeurd voor een VAHL. Bovendien is het een veel voorkomende misvatting dat VAHL’s betere rentetarieven hebben dan conventionele woningkredieten. De realiteit is dat de rentetarieven van VAHL’s in lijn zijn met die van conventionele woningkredieten. Het belangrijkste voordeel van VAHL’s is dat u geen aanbetaling hoeft te doen.

Er wordt ook een eenmalige financieringsvergoeding in rekening gebracht voor VAHL’s. Het congres heft deze vergoeding sinds 1982 op VA-leningen. De vergoeding varieert van 1 1/4 procent tot 3 procent, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de service van de veteraan en of het een eerste of volgende lening is. Deze vergoeding kan echter worden verlaagd als u een aanbetaling van minimaal 5 procent doet. Voor VA-herfinancieringsleningen kan de vergoeding variëren van 1/2 procent tot 3 procent. Veel kopers financieren de vergoeding samen met hun huis, maar dit kan op de lange termijn behoorlijk duur zijn, tot tienduizenden dollars over de hele looptijd van de lening.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen een VAHL en een conventionele lening af van uw individuele omstandigheden. Voor de meeste veteranen en servicemedewerkers zijn VAHL’s een goede deal, maar in sommige gevallen kan het een betere keuze zijn om met een conventionele woninglening of een FHA-lening te gaan.