De voor- en nadelen van de ongedekte consolidatielening

Bent u in de positie gelaten dat u moet kijken of u een ongedekte consolidatielening kunt krijgen om dit jaar rond te komen? Degene die de uitdrukking bedacht dat de enige zekerheden in het leven schulden en belastingen zijn, had duidelijk nog nooit gehoord van een kredietcrisis en verlammende schulden.

In dit artikel gaan we kijken hoe u zich kunt ontdoen van al het kleine geld dat u elke maand uitgaat, en hoe het consolideren ervan in één lening u echt kan helpen. We zullen ook bekijken wat u moet doen als u zich in een positie bevindt waarin u moet nadenken over een ongedekte consolidatielening als een haalbare optie.

Hoe helpt het om één lening per maand terug te betalen?

Het eerste waar u naar moet kijken, is de rente die u elke maand terugbetaalt op de leningen die u momenteel heeft. Hoewel het misschien niet zo’n grote bedragen lijken, zult u tegen de tijd dat u ze hebt terugbetaald, tot wel drie keer het bedrag van de oorspronkelijke lening moeten terugbetalen.

Het voor de hand liggende antwoord is om in de eerste plaats de leningen niet af te sluiten, maar met de manier waarop de economie de afgelopen jaren is geweest, is dit voor sommige mensen niet altijd een optie. Dus wat moeten ze doen?

Als het niet mogelijk is om de schulden (met de hoogste rente) af te lossen met geld dat u op spaargeld hebt staan, dan moet u kijken naar het krijgen van een lening tegen een veel lagere rente, en de ongedekte consolidatielening is de voorkeursmethode van mensen geworden wanneer het komt om dat te doen.

Het voordeel van de schuld op één plek hebben, is dat u de aflossingsdatum kunt verplaatsen naar iets dat beter bij u past – helaas betekent dat niet dat u hen kunt vertellen dat u ze over tien jaar gaat betalen – dus u zou de dag moeten kunnen instellen waarop het geld uitkomt op een dag nadat u bent betaald.

Als u de betaling kunt regelen om uit te komen nadat u bent betaald, en nadat de huur van de hypotheek is betaald, kunt u het budget dat u moet hebben, beter organiseren.

Wat moet u doen als u een ongedekte consolidatielening moet krijgen?

Als u niet veel (of geen) geld op de bank heeft, is dit wellicht de beste optie voor u. Dit soort leningen zijn over het algemeen sneller en gemakkelijker te krijgen, maar ze hebben wel een of twee nadelen.

Eerst zal het leningbedrijf rekening houden met uw omstandigheden voordat het u een gegarandeerde ongedekte consolidatielening geeft, wat niet ongebruikelijk is bij het afsluiten van een lening. Omdat ze u echter geen geld lenen dat u al heeft en op vrijwel elk moment kunt terugbetalen, moeten ze kijken naar uw werk en de geschiedenis die u heeft met het terugbetalen aan de bedrijven waaraan u geld schuldig bent.

De belangrijkste nadelen zijn deze; niet iedereen heeft een baan, en dus een schone geschiedenis van terugbetalingen; de leningen zijn meestal voor een veel kleiner bedrag, wat betekent dat u misschien niet genoeg kunt krijgen om alles terug te betalen; de leningen moeten in een veel kortere tijd worden afgelost dan u mogelijk de andere leningen hebt terugbetaald; en tot slot, omdat uw status niet zo goed is als het zou kunnen zijn, en de leningen voor een kortere periode zijn, kunnen de rentetarieven hoger zijn dan gedekte leningen.

Als dit het geval is en u besluit dat een ongedekte consolidatielening nog steeds de enige optie voor u is, dan zijn er twee dingen die u moet doen. De eerste is om ervoor te zorgen dat u de lening krijgt die het beste bij u past – wat meer geld kan zijn over een kortere periode, of minder geld over een iets langere periode – en ten tweede is om uit te zoeken welke van de leningen die moeten worden terugbetaald, zijn tegen een hogere rente dan de ongedekte consolidatielening die u zojuist hebt afgesloten.

Dat klinkt misschien voor de hand liggend, maar je zou er versteld van staan ​​hoeveel mensen kleinere leningen afbetalen om ze kwijt te raken, ook al is de rente die wordt terugbetaald vrij laag; je zou er ook versteld van staan ​​hoeveel mensen de nieuwe lening voor iets anders gebruiken dan het terugbetalen van uitstaande leningen.

Als je eenmaal hebt uitgezocht welke van je oude leningen je meer rente kosten, zorg dan dat ze snel worden afbetaald. Het kan zijn dat u een extra vergoeding moet betalen voor het vervroegd aflossen, maar deze zijn meestal van de leningen die u toch veel meer zouden kosten gedurende de looptijd van de lening. Als u een lening overhoudt, kijk dan wat er nog meer moet worden terugbetaald en neem het volgende met de hoogste rentebetalingen.

Daar hebben we het; de voor- en nadelen van de ongedekte consolidatielening.

Dit soort leningen is misschien veel gemakkelijker te krijgen dan je denkt, maar er is meestal een reden voor, in dit geval is het een iets hogere rente om terug te betalen en een kortere terugbetaaltijd van de lening. U zou de terugbetalingen moeten laten beginnen nadat uw loon is binnengekomen en al uw andere belangrijke betalingen zijn uitgegaan. Als het geld niet al uw leningen dekt, moet u alles terugbetalen met een hogere rente dan de ongedekte consolidatielening die u hebt afgesloten.

Tot slot, geef nooit het geld uit aan iets dat geen geld terugbetaalt aan lopende leningen of dat u gewoon extra schulden aangaat met uw ongedekte consolidatielening.