De verschillende soorten slechte kredietleningen

Leningen met een slecht krediet zijn een goede optie voor mensen die moeite hebben met het verkrijgen van financiering omdat ze eerder betalingsachterstanden hebben gehad, CCJ’s of wanbetalingen hebben gehad. Er zijn een aantal kredietverstrekkers van slechte kredietleningen die nu dit soort financiering aanbieden, maar u kunt in de war raken door het financiële jargon dat wordt gebruikt om leningen te beschrijven die specifiek voor deze sector van de markt zijn.

Enkele termen die verwijzen naar leningen gericht op deze marktsector zijn: leningen met een slecht krediet zonder kredietcontrole en leningen met een slecht krediet met een onmiddellijke beslissing. Het eerste is een handige optie, omdat het betekent dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken dat ze worden afgewezen vanwege financiële problemen in het verleden. Dit laatste houdt ook vaak in dat strenge controles waarschijnlijk niet zullen worden uitgevoerd.

Een ander type lening dat mogelijk wordt geadverteerd, zijn leningen met een slecht krediet zonder kosten. Bij deze vorm van financiering zal de lener nog steeds rente moeten betalen over het geleende bedrag. Er worden echter geen opstartkosten of extra kosten zoals administratiekosten in rekening gebracht. Daarom kunnen deze vaak voordelig zijn.

Bij het beschrijven van de verschillende soorten producten die worden aangeboden, zullen we beginnen met te kijken naar ongedekte slechte kredietleningen. Als u uw eigendom niet wilt beveiligen tegen het bedrag dat u hebt geleend, dan zijn ongedekte leningen voor slecht krediet een goede keuze. De rente die daarop wordt aangerekend, is echter meestal hoger dan die voor gedekte vormen van lenen.

Onder de soorten ongedekte slechte kredietleningen zijn leningen die een garant vereisen. In dit geval is de garantsteller meestal een vertrouwd familielid of vriend die garandeert dat hij de terugbetalingen namens u overneemt als u deze niet nakomt. Borgstellers zijn meestal vereist voor mensen die geen kans hebben gehad om een ​​kredietwaardigheid op te bouwen. Ouders treden bijvoorbeeld vaak op als garant voor hun volwassen kinderen.

Een ander type ongedekte financiering is wanneer de aflossingen van het huis worden geïnd. Deze staan ​​bekend als woonkredieten. Het toegekende bedrag is meestal laag (meestal tussen £ 100 en £ 500). Een vertegenwoordiger van de kredietverstrekker komt regelmatig bij het huis langs om de aflossingen te innen, normaal gesproken ongeveer een keer per week of een keer per twee weken. Er zijn ook verschillende soorten beveiligde financiering beschikbaar voor mensen met een slechte kredietgeschiedenis. Lenen kan worden beveiligd tegen de woning, auto of andere eigendommen. Bovendien zijn betaaldagleningen afhankelijk van het feit dat de lener een regelmatig inkomen verdient en wordt het toegekende bedrag terugbetaald zodra het salaris van de lener op zijn rekening is gestort.

Zelfs een bezoek aan de pandjesbaas is een vorm van beveiligde financiering. De lener brengt zijn goederen naar de pandjesbaas die hem een ​​som geld leent op basis van de gepercipieerde waarde van de goederen. De persoon keert dan ergens in de toekomst terug en betaalt de som geld terug met rente in ruil voor zijn goederen, die als zekerheid hebben gediend tegen de som geld die werd geleend.