De plussen en minnen van hardgeldleningen

Hardgeldleningen zijn een alternatieve vorm van geld krijgen waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Wanneer u snel een lening nodig heeft en door uw bank of kredietvereniging wordt gemeden vanwege uw lage kredietwaardigheid of om andere redenen, kunnen hardgeldverstrekkers u het vereiste bedrag voor 10 jaar (of langer afhankelijk van de omstandigheden) lenen. Ze kijken naar uw vermogen, niet naar uw krediet; daarom kunnen hard geldschieters een alternatief zijn om te overwegen. Hier zijn enkele plussen en minnen van hardgeldleningen

Pluspunten van hardgeldleningen

1. Snel proces – Banken hebben minimaal 60 dagen nodig om het proces te voltooien. De typische hardgeldschieter zal u de lening binnen 1-2 dagen overhandigen. Lokale geldschieters die u kennen, kunnen u misschien dezelfde dag nog het geld geven. Dit komt vooral goed uit voor u als u het geld nodig heeft voor een aantal snelle aankopen, voor noodgevallen of voor andere situaties, zoals wanneer u verder wilt gaan met bouwen om uw eigendom te verkopen. Het helpt je ook om indruk te maken op de koper wanneer je voor een biedrij wilt springen om een ​​bepaald eigendom te kopen.

2. Minder papierwerk – Banken en traditionele kredietinstellingen hebben de neiging u door een slopend acceptatieproces te loodsen, waarbij u lange en complexe formulieren moet ondertekenen en vervolgens minstens een maand moet wachten om te zien of u bent goedgekeurd. Hard geldschieters zien daarvan af. Elk heeft zijn of haar eigen systeem en elk behandelt de leners afzonderlijk. Leners hebben daarom de neiging om slechts enkele formulieren te ondertekenen. Lenders zullen u een paar vragen stellen en kunnen uw kredietgeschiedenis bekijken. De Dodd-Frank Act van 2010 stelt dat kredietverstrekkers ervoor moeten zorgen dat kredietnemers kunnen betalen; dat ze geen gigantische rentetarieven in rekening worden gebracht; en dat er niet meer dan twee vooruitbetalingen in rekening worden gebracht (afhankelijk van de omstandigheden). Lenders evalueren elke aanvraag anders en trekken hun conclusies op basis van uw eigendomswaarde in plaats van op uw kredietwaardigheid. Dus zelfs als je een slechte kredietwaardigheid hebt, kun je misschien een lening voor hard geld krijgen. De geldschieter richt zich meer op de waarde van uw eigendom dan op uw kredietwaardigheid.

3. Flexibele voorwaarden – Banken kunnen regelmatige betalingen eisen. De geldschieter gaat zacht met u om en biedt u vaak flexibele aflossingsvoorwaarden voor leningen. (Nogmaals, dit hangt af van de specifieke kredietverstrekker). Dus als de tijden moeilijk zijn, kunt u rondkomen door alleen rente per maand te betalen of door alleen de ballonaflossing aan het einde te betalen. Dit maakt het voor u op de lange termijn gemakkelijker in plaats van dat u elke maand een forse betaling moet doen.

Minpunten van hardgeldleningen

1. Hoge rente – Kredietverstrekkers rekenen driemaal zoveel aan banken – en soms zelfs meer. Kredietverstrekkers kunnen soms grillig zijn in hun rentebedragen, dus het is belangrijk om rond te shoppen. Sommige kredietverstrekkers bieden mogelijk relatief redelijke tarieven, maar we raden u aan om te onderhandelen, aangezien kredietverstrekkers weten dat dit uw laatste hulpbron is en dat ze dienovereenkomstig kosten in rekening kunnen brengen. Sommige woekerwetten van de staten, zoals die van Tennessee en New Jersey, verbieden geldschieters van hard geld om buitensporige rente in te roepen. Residentiële kredietnemers hebben een beroep op verdere bescherming onder de consumentenregelgeving en de Dodd-Frank Act. Als u een commerciële kredietnemer bent, moet u op uw hoede zijn, aangezien de leningsvoorwaarden agressiever zijn en u minder bescherming krijgt.

2. Lage loan-to-value-ratio’s – De loan-to-value-ratio bepaalt hoe kredietverstrekkers bepalen hoeveel geld u krijgt. Met een lening-tot-waarde-ratio van 70% geeft de geldschieter u bijvoorbeeld $ 70.000 voor een stuk onroerend goed van $ 100.000. Lenders geven meestal slechts 60% of 50% van uw benodigde bedrag, wat betekent dat u de rest ergens anders vandaan moet halen.

3. Moeilijk te vinden – Een eerlijke en efficiënte geldschieter kan moeilijk te vinden zijn. Je kunt hordes geldschieters online vinden, maar elk leent slechts aan een of meerdere staten en is gecertificeerd om te lenen aan de staten waarmee ze te maken hebben. Het kan zijn dat u weinig of geen van de kredietverstrekkers heeft die uw voorkeur hebben (of die uw type lening zullen bedienen) in uw regio en het kan zijn dat u moet reizen om de diensten te krijgen die u wilt. Zorg er in alle gevallen voor dat de geldschieter een vergunning heeft van het National Mortgage Licensing System (NMLS) en via haar regelgevende overheidsinstantie.

In het kort…

Hardgeldleningen kunnen geweldig voor je zijn als je ze in een crisis nodig hebt en het geld nergens anders vandaan kunt krijgen. Ze hebben versoepelde goedkeuringsnormen, zijn snel te verkrijgen en brengen mager papierwerk met zich mee. Aan de andere kant hebben ze een lage loan-to-value-ratio en een hoge rente. Als je een goed krediet hebt, ben je misschien beter af met de traditionele lening. Overweeg alleen hard geld als u een dringende behoefte op korte termijn heeft met weinig of geen alternatieven.