De onvertelde geheimen van een autoverzekering voor tieners

Een van de meest opwindende momenten in het leven van een tiener is de dag dat ze hun rijbewijs halen. Velen onderschatten echter de verantwoordelijkheid die gepaard gaat met autorijden. Dit is wanneer ouderschap een belangrijke rol wordt. Veel tieners dromen van deze dag en de auto waarin ze zullen rijden. Sommigen stellen zich de rode sportwagen voor met het dak naar beneden, cruisend met hun beste vrienden. Hoewel dit een geweldige droom is, moet de realiteit, of in dit geval de ouder, ingrijpen, tenzij je bereid bent exorbitante premies te betalen voor een autoverzekering voor tieners. Gelukkig begrijpen de meeste ouders dit al en beseffen ze dat sommige voertuigen redelijker zijn om te verzekeren dan andere. Een goede vuistregel om te onthouden is dat hoe meer pk’s een auto heeft, hoe hoger de verzekeringspremies zullen zijn.

Een deel van de opwinding gaat misschien verloren bij de tiener die zich realiseert dat een oudere, zwaardere auto om verschillende redenen een meer verantwoorde keuze is. Er zijn een aantal statistieken die aantonen dat tieners vaker betrokken zijn bij ongevallen die leiden tot ernstig of dodelijk gewonden. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de realiteit dat tieners minder ervaren bestuurders zijn en minder verantwoordelijk zijn dan hun volwassen tegenhangers. Vanwege deze bevindingen valt de autoverzekering voor tieners in een hogere risicocategorie en vereist dus een hogere premie voor dekking. Met dit in gedachten is de meest volwassen benadering van autorijden onder tieners om hen een oudere, zwaardere auto te bieden die minder snel roekeloos gedrag aanmoedigt, waardoor dit een veiligere en goedkopere keuze is.

Een andere positieve reden om een ​​oudere auto voor je tienerbestuurder te kopen, is dat als de ouders de auto volledig kunnen betalen, wat betekent dat er geen lening aan de auto is verbonden, ze de mogelijkheid hebben om geen aanrijdings- en uitgebreide verzekering op het voertuig te hebben. . De enige vereiste zou een aansprakelijkheidsverzekering zijn. Door voor de hand liggende deductie te doen, kan men zien dat hun autoverzekering voor tieners een veel lagere prijs zou hebben dan wanneer ze een uitgebreide, aanrijdings- en aansprakelijkheidsverzekering zouden moeten hebben. Bovendien hebben oudere auto’s een veel lagere blauwe boekwaarde, wat zich vertaalt in een lagere verzekeringspremie.

Naast de hierboven besproken items die helpen een lagere verzekeringspremie te behouden, moeten tieners zich bewust zijn van een paar andere gedachten die kunnen helpen bij een nog grotere korting bij het aanvragen van hun autoverzekering voor tieners. Iedereen begint met een schoon rijrecord en zolang dit het geval blijft, verlagen verzekeringsmaatschappijen de tienerpremies in de loop van de tijd. Echter, eventuele verkeersboetes, spatborden of auto-ongelukken en de prijs van hun verzekering zullen omhoogschieten. Verder kunnen studenten die goede cijfers halen of op de erelijst staan ​​bij de meeste verzekeringsmaatschappijen in aanmerking komen voor een goede studentenkorting. Deze studenten worden gezien als meer verantwoordelijk en er wordt aangenomen dat dit, aangezien de verantwoordelijkheid vervolgens wordt doorgevoerd in autobezit en autorijden.