De nadelen van geld lenen van een leninghaai

Veel Iberiërs die in de Verenigde Staten wonen, vinden het moeilijk om toegang te krijgen tot krediet van een bank. Als u een lening aanvraagt ​​bij een bank, kan het zijn dat u wordt afgewezen omdat:

  1. U heeft nog geen kredietgeschiedenis in de VS
  2. U heeft in het verleden financiële problemen gehad en uw krediet heeft eronder geleden

Als u droomt van het bezitten van een huis, het kopen van een auto of het starten van uw eigen bedrijf, zal het moeilijk en duur zijn om deze doelen te bereiken zonder een solide kredietwaardigheid op te bouwen en te behouden. Omdat dit tijd en goede financiële oefening kost, vinden veel Hispanics onmiddellijk hulp van een woekeraar.

Wat is een woekeraar?

Als je geld zoekt, hoor je misschien van mensen die je kent: “Ik ken deze persoon die geld leent en niet eens om papeles vraagt”. Deze persoon die ‘geld leent’ kan een vriend van een vriend zijn, iemand die een vriend van de familie is, of zelfs in een winkel bij jou in de buurt. Er zijn veel nadelen aan het gebruik van de diensten van een woekeraar, hoewel velen beweren legitieme geldschieters te zijn.

  • Ze rekenen wekelijkse rentetarieven – Wat zijn de echte kosten van leningen van een woekeraar? De kredietverstrekker zal u een wekelijkse rentevoet geven in plaats van een jaarlijkse. Houd er rekening mee dat bankleningen en andere financiële instellingen altijd jaarlijkse rente gebruiken. Laten we een typisch geval bekijken: de geldschieter geeft u $ 1.000 en u stemt ermee in om 5% wekelijkse rente te betalen over dit bedrag. 5% per week komt neer op ongeveer 20% per maand, en als u dit vermenigvuldigt met 12 maanden in jaar, heeft u een jaarlijkse rente van 260%!
  • De betalingen zijn verwarrend – Wekelijkse rentetarieven die niet zo hoog lijken, kunnen zich vertalen in 10, 20 en 30 keer meer rente dan wat u zou betalen in een traditionele leningsovereenkomst.
  • De leningen zijn moeilijk af te betalen – In feite zijn ze zo ontworpen dat ze bijna onmogelijk terug te betalen zijn. Veel mensen die leningen hebben afgesloten bij deze kredietverstrekkers, verliezen uiteindelijk meer dan ze oorspronkelijk hebben geïnvesteerd. Als u niet kunt betalen, kan de kredietverstrekker u voortdurend lastigvallen of zelfs met geweld bedreigen. Veel mensen die geld lenen van woekeraars verliezen hun bedrijf.
  • Ze rapporteren niet aan kredietbureaus – Leninghaaien melden hun leningen soms niet aan kredietbureaus. Om uw kredietgeschiedenis vast te stellen, te beschermen en te onderhouden, moet u ervoor zorgen dat uw schuldeisers hun leningen ook daadwerkelijk aan kredietbureaus melden. Als ze dat niet doen, is er geen officieel verslag van uw leningbetalingen.
  • Ze werken niet binnen de regelgeving – Als je een klacht hebt, kun je nergens heen omdat woekeraars zich niet hoeven te houden aan de regelgeving die is ingesteld om jou als consument te beschermen.

Over het algemeen is het beter om dit soort kredietverstrekkers koste wat kost te vermijden. Als je geld nodig hebt voor je bedrijf of voor een noodgeval en als je geen toegang hebt tot een banklening, probeer dan leningen af ​​te sluiten bij ACCION, een non-profitorganisatie die zakelijke en persoonlijke leningen verstrekt en rapporteert aan de drie belangrijkste kredietbureaus .