De leiding nemen over uw eigen schuldverlichting

Veel mensen die schuldhulpverlening zoeken, weten niet waar ze moeten beginnen. De meesten van ons hebben de populaire financiële adviseurs op televisie en radio horen dreunen met hun mantra’s over het aflossen van schulden. Kredietadviesbureaus die opereren als non-profitbedrijven kunnen ook helpen bij het bepalen hoe schulden kunnen worden verminderd. Advocaten kunnen ook adviseren over het al dan niet aanvragen van faillissement de enige beschikbare schuldverlichting. U heeft echter niet per se professionele hulp nodig om uw schulden te verlagen. Wat u nodig hebt, is een budget om de uitgaven onder controle te houden en u in staat te stellen extra geld te besteden aan schulden, zoals doorlopend krediet, die voor onze ogen exponentieel toenemen.

De eerste stap is het bepalen van uw maandelijkse netto-inkomen – dit is nadat u uw inkomstenbelasting en eventuele vereiste inhoudingen van uw loon hebt betaald. Als uw salaris fluctueert, wees dan conservatief in uw schatting van uw maandloon. Om uw uitgaven te bepalen, begint u met de maandelijkse uitgaven die vast zijn, zoals een huur / hypotheekbetaling, een voertuigbetaling, verzekeringspremies en betalingen voor studieleningen.

Vervolgens kunnen de kosten eenvoudig worden geschat op basis van eerdere rekeningen. Deze kosten omvatten uw nutsvoorzieningen en creditcardbetalingen. De moeilijkste uitgaven om te bepalen zijn voedsel, kleding, benzine, recreatie en diverse uitgaven. Dit zijn ook de meest flexibele in uw budget. Deze beschreven uitgaven zijn niet bedoeld om alle maandelijkse uitgaven voor alle situaties te omvatten, u moet ervoor zorgen dat elke uitgave die u heeft in uw budget wordt gedekt. Soms kan het bewaren van kwitanties voor een maand de gemiste uitgaven opvangen.

Nadat u een budget hebt opgesteld op basis van uw behoeften, vergelijkt u dat budget met uw werkelijke uitgaven. Het kan zijn dat de reden dat uw schuld groeit, is omdat u te veel uitgeeft. Misschien vindt u dat u op papier veel geld over zou moeten hebben, maar dat u te veel uitgeeft aan de flexibele uitgaven en daarom geen extra geld heeft om uw schuld af te betalen.

Gebruik uw budget om u te helpen de flexibele uitgaven onder controle te houden en om meer geld te betalen aan de schulden die elke maand rente in rekening brengen. Creditcards met de hoogste rente zouden de grootste betaling moeten krijgen die u zich kunt veroorloven. Studieleningen zijn belangrijk om actueel te blijven, maar de rente die u betaalt, kan helpen uw belastbaar inkomen te verlagen bij het specificeren van uw federale inkomstenbelastingen. Medische rekeningen brengen gewoonlijk geen rente in rekening, dus als u een klein maandelijks betalingsplan kunt opzetten, profiteer dan van het feit dat er geen rente wordt opgebouwd.

Het perfectioneren van het maandbudget is een werk in uitvoering. Het kan enkele maanden duren om bonnen te bewaren en te vergelijken met uw budget. Als u uw budgetdoel niet haalt, wanhoop dan niet. U moet uw bestedingspatroon aanpassen en uw bestedingspatroon veranderen om de besparingen te realiseren waarmee u de rekeningen kunt verlagen die u in het armenhuis houden. Het is van het grootste belang om die flexibele uitgaven zoals voedsel en kleding bij te houden. Een succesvolle budgeter zal vaker nadenken over het besparen van de prijs van het diner en dat geld rechtstreeks gebruiken om uw hoogste creditcardsaldo te verlagen.

Als u uw budget op alle mogelijke manieren regelt en aan het einde van de maand nog steeds negatief geld krijgt, moet u mogelijk professionele hulp zoeken bij uw schuldverlichting. Velen van ons komen tot over ons hoofd zonder het te beseffen. Als uit uw papieren budget blijkt dat u de benodigdheden kunt betalen en toch geld over hebt, gebruik het dan wekelijks om de flexibele uitgaven onder controle te houden. Aan het einde van de maand zou je wat extra geld moeten vinden om die vervelende schulden af ​​te betalen en misschien zelfs te sparen voor een reis naar het Caribisch gebied.