De kosten van het niet verpesten van uw kredietscore om schuldenvrij te zijn

Credit Score heeft me altijd gefascineerd. Het is dit kosmische getal waarvan de meesten geloven dat het het teken is om te zeggen en te vertellen wat voor soort mens we zijn. De meesten geloven in dit getal, maar ze hebben echt geen idee hoe het wordt afgeleid en of berekend. Er is niet veel informatie beschikbaar voor de burger om erachter te komen hoe op dagelijkse basis hun kredietscore wordt berekend, maar toch zijn de meesten doodsbang om iets te doen om hun score negatief te beïnvloeden.

Wanneer heb je krediet nodig, wanneer wil je geld lenen? Wanneer is het nodig om geld te lenen, wanneer je niet genoeg hebt om te kopen wat je wilt of nodig hebt?

Ik geloof dat het meestal onze wensen zijn die onze behoefte en verlangen naar een goede kredietwaardigheid dicteren, niet altijd onze behoeften. Voor mij persoonlijk zijn de twee belangrijkste behoeften die krediet nodig hebben, vervoer en huisvesting. De meeste mensen wonen en werken kilometers ver weg, daarom is een auto noodzakelijk. Tenzij u besluit om in een basismodel KIA te rijden, geeft u meer dan $ 10.000 uit aan een nieuwe auto. Als je contant geld beschikbaar hebt en geen probleem hebt met ijdelheid en status, betaal dan contant voor een goede gebruikte auto en klaar ermee. Contant betalen vereist geen kredietscore en houdt de maandelijkse autobetaling buiten uw budgetblad.

Een huis is een noodzaak. Of u nu in een appartement, flat of huis woont, een kredietscore wordt gebruikt om onderdak te bieden. Een appartement zal op zoek gaan naar achterstallige betalingen bij andere appartementen en/of grote aankopen. Als u een huis of appartement wilt kopen, geeft uw credit score weer welk rentepercentage u zult hebben en of welke aanbetaling nodig is om de hypotheek in uw budget te passen. Hoe lager uw score, hoe hoger de rente die u betaalt.

Ik verkocht auto’s en ik moest altijd lachen als mensen me vertelden dat ze geen auto konden kopen omdat hun kredietwaardigheid slecht was. Ik heb auto’s verkocht aan mensen met scores van meer dan 800 en minder dan 400. Hoe? Schuld naar inkomen en rente! Een lage score heeft geen voordelen voor u als het gaat om rente, betaling en geld omlaag, maar het weerhoudt u er niet per se van om een ​​auto te kopen. Aan de andere kant van het spectrum is een kredietwaardigheid van 800 goed, maar als uw inkomensschuld te hoog is, zal het moeilijk zijn om dure artikelen te kopen en een autobetaling in een beperkt budget te passen.

Een van mijn grootste obstakels in de sector van de schuldenregeling zijn mensen die beweren dat ze hun kredietwaardigheid niet willen verpesten. De eerste schok voor mij is dat ze echt geloven dat het hebben van 8 creditcards en duizenden dollars aan schulden hun credit score daadwerkelijk helpt. Dit is een grote misvatting. Het oorspronkelijke concept van kredietwaardigheid was om degenen te belonen die leenden en de schuld volledig betaalden, niet meer dan 20 jaar.

Dit artikel is bedoeld voor die personen die zich in de schulden steken, gewoon elke maand het minimum betalen en die hun schuld niet zien afnemen en of hun kredietwaardigheid niet zien toenemen. Een ander fascinerend concept voor mij is hoe weinig mensen weten wat hun credit score is. Als ik tien willekeurige mensen op straat zou ondervragen, zou ik wedden dat misschien 3 van de 10 echt wisten wat hun kredietscore was, en ze weten het hoogstwaarschijnlijk alleen omdat ze onlangs een groot artikel hebben gekocht en het nodig hebben.

Ik spreek elke dag met mensen die $ 30.000 tot $ 50.000 aan creditcardschuld hebben en hulp nodig hebben. Als ik hen uitleg over schuldenregeling of kredietbegeleiding, gillen ze bij de gedachte dat hun kredietscore wordt beïnvloed tijdens het proces om uit de schulden te komen. Ze vechten en rechtvaardigen hoe het voor hen voordeliger is om hun kredietscore te behouden dan om uit de schulden te komen.

Als je de wiskunde doet, is het onthutsend waar we ons bevinden als we creditcardschulden hebben en ons budget alleen toelaat om de minimale betalingen te doen. Toegegeven, dit is een val waar de meesten van ons in terecht zijn gekomen. Laten we het midden splitsen en kijken naar iemand die $ 40.000 aan creditcardschulden heeft. Wiskundig ziet het er niet goed uit. Als u $ 40.000 aan creditcardschuld heeft en slechts de minima betaalt en uw gemiddelde rentetarief 20% is, is dit hoe de wiskunde werkt.

Jaarlijkse minimumkosten: $ 9600

Jaarlijkse gemiddelde korting: $ 1596 ($ 8004 betaald aan rente)

Jaren om het af te betalen: 25

Totale gemiddelde kosten: $ 240.000

Het is een ontnuchterende gedachte om te beseffen dat het kopen van items ter waarde van $ 40.000 op een creditcard me uiteindelijk $ 240.000 zal kosten en 25 jaar zal kosten om af te betalen als ik me maar de minimumbedragen kan veroorloven. Een groot deel van de Amerikanen bevindt zich in deze situatie, maar als ze worden geconfronteerd met een optie om uit de schulden te komen, ga dan niet na op grond van enig effect op hun kredietscore. Deze personen zijn ervan overtuigd dat hun kredietscore van onschatbare waarde is en moeten overleven dat ze bereid zijn zes keer te betalen wat ze schuldig zijn en een derde van hun leven ervoor betalen. De harde realiteit is dat in de loop van de vijfentwintig jaar en $ 240.000 aan schulden hun kredietscore toch zou kunnen dalen of, als deze stijgt, niet enorm zal toenemen, tenzij grote aankopen worden gedaan en onmiddellijk volledig worden betaald.

Als u merkt dat u gelooft dat kredietscore belangrijk is, dan heeft u gelijk, maar wat belangrijker is dan kredietscore en uw hele leven een groter doel zal dienen, is geen of minimale schuld hebben. Credit score kan altijd in een korte tijd worden terugverdiend, maar schuldenvrij zijn en of sparen en pensioen hebben is echt zijn gewicht waard.

Laat het kredietbeoordelingssysteem u er niet van weerhouden om schuldenvrij te worden. Het kan drie tot vijf jaar duren voordat u een schikkings- of counselingprogramma hebt doorlopen om uit de schulden te komen en uw credit score zal worden beïnvloed, maar het alternatief is een financiële gevangenisstraf en door deze uit te zitten, helpt u uw credit score niet. gewoon een schuldscore behouden. Neem de tijd om uzelf te onderwijzen over de alternatieven voor faillissement en hoe het kredietsysteem echt werkt en de mogelijkheid voor kredietherstelbedrijven om uw kredietscore te herstellen nadat u uw schuld heeft geëlimineerd.