De juiste hypotheekoptie voor het kopen van een huis

Dingen die van invloed kunnen zijn op welk type hypotheekoptie de juiste is, hangt sterk af van de huizenkoper. Er zijn verschillende soorten hypotheken met een lage aanbetaling en geen hypotheken. Sommige woningkredieten zijn het meest geschikt voor specifieke typen woningen. Noodlijdende huizen kunnen bijvoorbeeld het beste worden gecombineerd met een renovatielening van FHA 203k. Dit type woningkrediet heeft fondsen voor reparaties die erin zijn gestructureerd.

Van alle beschikbare hypotheekopties zijn leningen met vaste rente de veiligste. In de tijd van subprime-leningen door roofzuchtige geldschieters, vielen veel leners ten prooi aan overweldigende schulden. Een woningkrediet met vaste rente is voor veel huizenkopers veiliger; er is geen verwarring over maandelijkse betalingen en rente.

Vergeleken met een ARM is het ook veel gemakkelijker om een ​​hypotheek met vaste rente te berekenen. De meest bekende hiervan is de 30-jarige conventionele. Huizenkopers doen meestal een aanbetaling van 10% – 20% met een vaste rente. FHA-leningproducten hebben een aanbetaling van 3,5%.

Conventionele leningen hebben een kredietverstrekkerverzekeringspremie wanneer minder dan 20% wordt gestort. Deze premie, PMI genaamd, of particuliere hypotheekverzekering, beschermt kredietverstrekkers in geval van wanbetaling van de kredietnemer. Als de loan-to-value 80% bereikt, kan PMI worden afgewezen. Door tegen lagere tarieven te kopen, kunnen kopers extra hoofdbetalingen doen. Dit betekent dat PMI eerder vroeger dan later kan worden afgewezen.

Voor sommige huizenkopers is een 15-jarige of tweewekelijkse lening met vaste rente aantrekkelijker. Deze schulden worden veel sneller afbetaald dan conventionele hypotheken met een looptijd van 30 jaar.

Een ARM, of hypotheek met variabele rente, kan voor sommige huizenkopers een handig product zijn. Dit type lening is het beste voor kopers wanneer de rente laag is. Waar leners rekening mee moeten houden, is hoe lang ze van plan zijn om in het huis te blijven. Leners profiteren als ze maar een paar jaar blijven, het onroerend goed verkopen en verhuizen voordat de tarieven stijgen. Als een lener de hypotheek kan afbetalen voordat de rente stijgt, is dat nog beter.

ARM’s hebben ook vaste tarieven, maar moeilijker te begrijpen. Er is een specifiek tarief dat, als de rente stijgt en daalt, hetzelfde blijft. Naarmate de tarieven op en neer gaan, wordt een percentage toegevoegd of afgetrokken, maar onderhevig aan limieten. Deze limieten bepalen de maximale en laagste tarieven die u kunt verwachten. Zorg ervoor dat u de leningsvoorwaarden op een ARM begrijpt.

Kopers moeten tijd besteden aan het berekenen van hypotheekopties met verschillende aanbetalingen en rentetarieven. Dit helpt hen om te zien hoe de kosten van het dragen van een hypotheek hun financiën zullen beïnvloeden.