De juiste autolening online kiezen

Het kopen van een nieuwe auto of een gebruikte auto hoeft u geen hoofdpijn meer te bezorgen. Autoleningen krijgen is gemakkelijk geworden; u kunt nu kiezen uit online leningsnetwerken voor autoleningen of een autolening krijgen bij uw autodealer. En er zijn veel opties voor autoleningen om uit te kiezen.

De concurrentie om autoleningen te verstrekken is neergekomen op betere en snellere deals voor leners van autoleningen. Dus als u vandaag een autolening aanvraagt, kunt u waarschijnlijk ’s avonds in uw droommachine naar huis rijden!

Het kiezen van de juiste autolening vereist wat huiswerk van uw kant – u moet bereid zijn om wat onderzoek te doen. Niet dat het moeilijk is; u kunt het eenvoudig op internet doen.

Eerst en vooral moet u uw kredietstatus evalueren. U moet nagaan hoeveel van een autolening u zich kunt veroorloven. Dit is belangrijk voordat u besluit om de auto te kopen. Autoleningen vereisen maandelijkse betalingen, dus het moet een bedrag zijn dat in uw maandbudget past. Veel autoleningsites hebben autoleningcalculators die een idee kunnen geven van hoeveel uw autolening u elke maand gaat kosten. Als je dit eenmaal hebt uitgewerkt, kun je je voorbereiden op het aanvragen van je autolening.

Nogmaals, het internet is hier een grote hulp. Er zijn duizenden autoleningsites waar u online een autolening kunt aanvragen. Het invullen van die formulieren is meestal een fluitje van een cent: vul een paar velden in en klik op de knop ‘Verzenden’!

Over het algemeen bieden de online kredietverstrekkers rentetarieven die 1-2 procent lager zijn dan die van de autodealers. Dat bespaarde geld kan worden gebruikt om de andere kosten te dragen die gepaard gaan met het kopen van uw auto.

Online autoleningformulieren vragen om uw basisbankgegevens, uw werkstatus en bewijs van verblijf. Online aanvragen worden direct verwerkt door kredietverstrekkers in het netwerk in de buurt van uw woonplaats. Goedkeuringen duren meestal minder dan een uur, en belangrijker, op de meeste sites is dit een gratis service. Sterker nog, een goedkeuring legt u geen verplichtingen op over het aangaan van een lening bij die kredietverstrekker.

Als u een schone kredietstatus en een mede-ondertekenaar heeft, beschouw uw lening dan als semi-goedgekeurd! Het goede aan autoleningen is dat u er een kunt krijgen, zelfs als u een minder dan perfecte kredietgeschiedenis heeft. De meeste kredietverstrekkers van autoleningen bieden autoleningen met een slecht krediet aan. Sommige kredietverstrekkers kunnen u echter hogere rentetarieven en een grotere aanbetaling in rekening brengen vanwege uw slechte kredietstatus. Sommige kredietverstrekkers beperken ook de keuze van automodellen als u een slechte kredietstatus heeft.

Zodra de lening is goedgekeurd, krijgt u leningaanbiedingen van de kredietverstrekkers en kunt u de lening kiezen die u wilt.

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een autolening moeten de rentevoet en de uitleentermijn zijn. De uitleentermijn voor een autolening is meestal drie tot vijf jaar. U kunt een langere looptijd van uw autolening vragen, bijvoorbeeld zeven jaar. Maar het is altijd beter om de lening binnen een kortere periode terug te betalen; dat zorgt voor een lagere rentelast voor u. U moet ook van de geldschieter weten of deze een snellere terugbetaling van autoleningen zonder boetes mogelijk maakt. Als dat het geval is, kunt u ervoor kiezen om de leningen een paar maanden later (afhankelijk van uw inkomen) sneller af te lossen en te besparen op de leninglasten.

Autoleningen zijn beschikbaar voor nieuwe en gebruikte auto’s. Meestal zijn de leenkosten voor leningen voor gebruikte auto’s hoger dan voor leningen voor nieuwe auto’s. Onderzoek de verschillende beschikbare autoleningopties en lees altijd de kleine lettertjes van de leningsovereenkomst voordat u beslist over uw autolening.