De hypotheekrente

De hypotheekrente is een veel ontleed, gescand en nauwkeurig onderzocht probleem over de hele wereld. Dus wat geeft?

Hypotheekgesprek

Mensen houden ervan om op te scheppen en ze scheppen het hardst op als ze de beste hypotheekrente krijgen. Ze hebben recht op hun opscheppen; ze hebben het tenslotte over financiële verplichtingen op lange termijn en lange termijn is ergens tussen de 10, 15, 20 en 30 jaar. Als u de laagste geldende rente voor uw hypotheek hebt gekregen, terwijl uw collega’s een hogere rente hebben vastgelopen, zou u dan niet ook opscheppen?

De hypotheekrente is de rente die verbonden is aan het geld dat u hebt geleend van de hypotheekverstrekker. In tegenstelling tot geruchten is dit tarief niet geheel afhankelijk van het centrale bankieren. Als de bank de tarieven verschuift of aanpast, kan het hypotheekbedrijf al dan niet worden beïnvloed.

Dus als je hebt gehoord dat de tarieven het laagst zijn, haast je dan niet halsoverkop naar de dichtstbijzijnde geldschieter. De nieuwe lage rente mag alleen kortlopende leningen betreffen, dus daar zit je dan. De centrale overheid mag alleen heersen over open tarieven als duidelijk is bepaald dat deze verband houden met de prime rate. Tegenwoordig geven mensen echter de voorkeur aan een gesloten tarief omdat dit voorspelbaarder is.

Factoren die van invloed zijn op de hypotheekrente

U leent geld, maar van wie is dat geld? Je kunt zeggen dat de bank het geld bezit of dat de overheid het geld bezit. Dit is hoe het werkt. De bank leent geld van de overheid tegen een lagere rente en leent u het geld uit tegen een hogere rente! De overheid en de bank verdienen aan de deal.

Kredietverstrekkers die beleggen in schatkistpapier en schatkistcertificaten of in langetermijnbeleggingen zoals de schatkistobligaties zijn gebonden aan de fluctuerende rentevoeten van hun beleggingen, die vervolgens hun debetrentevoeten beïnvloeden. Of geldschieters verkopen de hypotheek aan beleggers en die rente die op de hypotheek wordt betaald, vormt de bron van geld voor degenen die beleggen in door hypotheek gedekte effecten. Hoe meer hypotheken worden gekocht, hoe meer geld de geldschieter verdient en hoe meer mensen leningen kunnen krijgen om huizen te kopen.

Er is inflatie. Als de prijzen stijgen, daalt de koopkracht van de valuta. Om dit te voorkomen, worden hogere hypotheekrentetarieven toegepast om de waarde van de beleggingsinkomsten te behouden, anders zouden beleggers niet het inkomen verdienen dat ze verwachten. Als u een FRM heeft afgesloten, weet u zeker dat er ruimte is voor inflatie in het tarief.

De beoordeling

Er zijn drie soorten hypotheken – open, gesloten en converteerbaar – en de open hypotheek heeft het hoogste tarief, maar stelt u in staat om grote betalingen te doen zonder u met extra kosten te belasten, en u kunt de hypotheek in een kortere tijd aflossen.

De gesloten hypotheek heeft dezelfde rente gedurende de looptijd van de lening. Maar wilt u een converteerbare hypotheek waarmee u boetevrij kunt overstappen van vast naar variabel, dan is dit het wel.