De huidige staat van Denver CO Real Estate

De onroerendgoedmarkt in Denver CO blijft de 21e grootste markt van het land met bijna 13.000 eengezinsvergunningen die in 2006 zijn afgegeven. Maar zelfs deze indrukwekkende markt kan de huizencrisis die het land in zijn greep heeft niet van zich afschudden.

Het vastgoedverkeer in Denver CO blijft laag, net als in september, voornamelijk als gevolg van krappere kredietverlening. Huizen zijn gewoon niet zo betaalbaar vanwege het gebrek aan hypotheken in de kredietverlening. Banken zijn gewoon niet zo bereid meer geld uit te lenen als zes maanden geleden.

Zelfs die makelaars met veel verkeer in hun agentschappen hadden het moeilijk om kopers te kwalificeren. Kopers hadden het ook moeilijk met het bedenken van de minimale aanbetalingen – opnieuw een teken van de krapper wordende kredietindustrie die slechts zes maanden geleden 90% en 100% leningen uitdeelde als snoep op Halloween. In feite zijn de zelfstandige no-doc-leningen volledig verdwenen, waardoor hele sectoren van het onroerendgoedverkeer van verschillende instanties zijn verwijderd.

Denver heeft een hoog percentage starters op de woningmarkt en kopers met een slechte kredietwaardigheid. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Denver bijna het land leidt in faillissementen.

Denver had wel te maken met een daling van de nieuwbouw, aangezien de huizenprijzen in oktober bleven dalen. Dit hielp de totale woningvoorraad te verminderen. Maar de index voor verkooptijd bleef verslechteren vanwege het zwakke algemene vastgoedverkeer.

Wat betekent dit voor jou? Het hangt af van je perspectief. Als je momenteel huurt, een stabiele baan hebt met een vast inkomen, en je kunt een traditionele aanbetaling van 20% op een huis bedenken, dan ben je goud waard! Nu is het tijd om op zoek te gaan naar dat gloednieuwe huis. Onderhandelen met de verkoper. Als ze een ontwikkelaar zijn en tientallen huizen op de markt hebben, zullen ze bereid zijn om aanzienlijk op hun prijzen te verlagen.

Als u daarentegen uw huis bezit en hoopte iets nieuws te kopen, is uw beeld lang niet zo rooskleurig. U krijgt niet zoveel voor uw huis als u had gehoopt. Wat betekent dat je misschien niet de benodigde 20% korting kunt bedenken voor dat prachtige nieuwe huis waar je van gedroomd hebt. En dit in de veronderstelling dat u uw huis daadwerkelijk kunt verkopen.

En als je een bouwer bent, is het misschien tijd om te heroverwegen om aan dat volgende huis te beginnen. Neem deze tijd om uw investeringen te ondersteunen en uw bedrijfsresultaten te herzien. Misschien is het niet zo’n slecht idee om wat meer van de prijs te laten vallen. Kun je alternatieve marketingmaatregelen bedenken die je kunt nemen om je huizen te verkopen?

Onlangs voegde een stel, wanhopig om hun huis te verkopen, dit aan hun aanbod toe: Koop ons huis en als we sterven, geven we je je geld terug.

Ze hadden diezelfde dag drie aanbiedingen.