De grootste fout is het niet hebben van een duidelijke investeringsstrategie voor onroerend goed

Telkens wanneer ik door iemand wordt gevraagd hoe ik in onroerend goed kan investeren, antwoord ik met een reeks vragen:

o Wat zijn uw financiële doelstellingen? Met andere woorden, waar ben je naar op zoek? Zoekt u een inkomen, vermogen of beide?

Er is een groot verschil tussen over 2 jaar met pensioen willen om te kunnen leven van je beleggingsinkomsten en over 12 jaar je kinderen willen helpen met collegegeld.

o Moet u geld lenen en hoeveel risico bent u bereid te nemen?

o Overweegt u om in het buitenland te investeren, en zo ja, waar gaat u investeren – Europa, het Verre Oosten of het Midden-Oosten.

o Welk risico bent u bereid te nemen?

o Wat gebeurt er als u uw geld snel terug nodig heeft?

Onthoud dat liquiditeit een groot probleem is bij investeringen in onroerend goed. Als u in de aandelen- en aandelenmarkt belegt, kunt u binnen enkele minuten de telefoon pakken en verkopen. Dat is liquiditeit. Probeer dat maar eens met eigendom en je zult zien dat het een heel ander verhaal is.

o Hoe zit het met uw belastingplicht en wat zou er gebeuren als het mis zou gaan?

o Wilt u investeren in commercieel of residentieel? Ken je het verschil ook?

Dit zijn het soort vragen dat je jezelf moet stellen voordat je erin duikt en in onroerend goed investeert. Het is erg handig om uw redenen op te schrijven waarom u in onroerend goed wilt investeren. U kunt uw lijst altijd herzien als u van gedachten verandert over uw investeringsmotieven. Maar ik garandeer je dat je er geen spijt van zult krijgen dat je wat tijd vooraf hebt besteed aan het maken van de lijst. Aan de andere kant, als je geen motiverende factoren kunt bedenken om te beleggen, zet je jezelf ook op mislukking.

Dit lijkt misschien veel werk, maar het is een cruciaal onderdeel van het proces als je wilt slagen. Onthoud: vastgoed kopen BEGINT met een goed doordacht plan voor uw exit-strategie!

U moet zich ook bewust zijn van de intense marketinghype van veel online makelaarssites; ze jagen vaak op goedgelovige, niet-geïnformeerde individuen. Pas op dat u niet trapt in de hype over de off-plan deals die in bijna elk land op de markt worden gebracht. Media zoals buitenlandse glossy magazines die reclame maken voor tweede huizen die als beleggingen te koop worden aangeboden, zijn vaak erg misleidend.

Nog een waarschuwing: laat u niet misleiden of bedriegen door de beloften van “snel rijk worden” eigendomsregelingen. Vastgoed is een langetermijninvestering. Het is gemakkelijk om dit uit het oog te verliezen, aangezien u allerlei verschillende, nieuwe en mogelijk opwindendere vastgoedbeleggingsstrategieën hoort die NU geld lijken te verdienen. Jaren geleden kon je redelijk geprijsd onroerend goed kopen, verhuren en in relatief korte tijd goed geld verdienen. De tijden zijn echter veranderd en dit is niet langer het geval.

Niet alle makelaars zullen hierover openhartig zijn. Net als vele anderen, kunt u er ten onrechte van uitgaan dat uw makelaar vastbesloten is om u te helpen het best mogelijke rendement voor uw geld te behalen. Helaas is dit vaak niet het geval. Het belangrijkste doel van makelaars is om onroerend goed te verkopen – periode. Denkt u dat het in hun belang is om u te overtuigen om langetermijninvesteringen in onroerend goed te doen? Zeker niet!

Mediabronnen kunnen ook uw investeringsmogelijkheden in onroerend goed belemmeren door slechte of goede rapporten te schrijven over onroerendgoedinvesteringen die gewoon niet waar zijn. Vastgoedgerelateerde journalisten worden betaald om te schrijven, niet om onderzoek te doen naar de vastgoedmarkt of lucratieve investeringsmogelijkheden.

Adverteren is big business en journalisten kunnen worden betaald om een ​​vernietigend of lovend rapport te schrijven over verschillende buitenlandse of lokale investeringen dat volledig onjuist is. Daarom is het het beste om het grootste deel van wat u in de tijdschriften leest te negeren en zelf gedegen marktonderzoek te doen. Het is tenslotte uw geld, dus u wilt het verstandig beleggen!

Gelukkig zijn er enkele betrouwbare bronnen beschikbaar om u te helpen meer te weten te komen over de huidige trends op de onroerendgoedmarkt. Begin met het raadplegen van een van de volgende websites voordat u in uw zuurverdiende geld investeert:

Collierscre – Een van de toonaangevende wereldwijde vastgoedadviesbureaus

Knight Frank – Professionals in residentieel en commercieel vastgoed

The Royal Institution of Chartered Surveyors – Toonaangevende bron van informatie met betrekking tot de bouw, het milieu, onroerend goed en land

Estates Gazette – Tijdschrift met gedetailleerde informatie over trends in commercieel vastgoed

Zorg er ook voor dat u praat met lokale makelaars en enkele betrouwbare verhuurbeheerbedrijven. Ze kunnen enkele van de meer succesvolle lokale vastgoedbeleggingsstrategieën bespreken. Vergeet de leden van uw lokale zakengemeenschap en winkeleigenaren in uw gemeenschap niet. Ze kunnen onschatbare informatiebronnen blijken te zijn als het gaat om lokale vastgoedinvesteringen.

Als u duidelijke beleggingsdoelen stelt, kunt u zich alleen richten op de relevante typen vastgoed. Ik raad niet aan om meer dan twee soorten onroerend goed te kiezen als u een onervaren vastgoedbelegger bent. Gezien het enorme aantal mogelijke investeringspanden, kan deze kleine stap u veel verspilde uren besparen.

Je moet ook de steden die je overweegt te beperken tot een of twee. U kunt vervolgens de beste en slechtste investeringsgebieden van een specifieke stad bepalen door verschillende factoren te analyseren, zoals misdaad- en werkgelegenheidsstatistieken.

Waar het op neerkomt, is dat u niet alleen vertrouwt op de nieuwste investeringsrages om te bepalen waar u uw geld moet beleggen. Dit kan een zeer kostbare fout blijken te zijn, vooral als u nieuw bent in vastgoedinvesteringen. Besteed wat tijd aan het bepalen van uw motiverende factoren om te beleggen, stel uzelf een aantal belangrijke vragen en beperk uw doelgebied tot een of twee steden. Met deze stappen vergroot u uw kans op succes aanzienlijk. Met een beetje planning en advies kunt u een duidelijke investeringsstrategie ontwikkelen en de meest voorkomende investeringsfout in onroerend goed vermijden.