De gedurfde, de dappere en de gedurfde

Maak kennis met vijf ondernemers die de moed hebben gehad om alleen toe te slaan en het grote succes te behalen. Hun inspirerende verhalen vallen op als lichtende voorbeelden van wat geweldige ideeën en de passie om ze na te streven naar waar ze ook maar kunnen bereiken.

Leslie O’Connor

Oprichter en CEO van Search Wizards

Leslie O’Connor stak in 1999 de grens over van Canada naar de Verenigde Staten, bracht $ 1.800, haar zoon en hun hond mee en bouwde een wervingsbedrijf van meerdere miljoenen dollars op, genaamd Search Wizards.

O’Connor werkte als recruiter voor een in Atlanta gevestigde technische personeelsorganisatie en werkte 14 uur per dag. Ze vond dat er een betere manier van leven moest zijn en richtte een bedrijf op dat in 2007 een omzet van $ 12,2 miljoen had. Vorig jaar stond Search Wizards op de 89e plaats op de Inc. Magazine 500 lijst van snelst groeiende particuliere bedrijven. Er is ook bijval van Catalyst Magazine en de website WomenEntrepreneur.com, die haar hebben beoordeeld als een van de beste ondernemers van het land.

Straat slim

O’Connor werd aangemoedigd door haar vader om een ​​zakelijke carrière te beginnen. Hij dacht dat zijn slimme dochter beter zou verkopen dan na de middelbare school naar de universiteit te gaan. Ze werkte 20 jaar lang met de verkoop van stofzuigers aan de deur. Het is niet verrassend dat dit haar tot een uitstekende verkoopster maakte en haar huid dikker maakte, waardoor ze kon herstellen van de onvermijdelijke frustraties en teleurstellingen in het bedrijfsleven.

Ze creëerde Search Wizards in 2000, waardoor ze de flexibiliteit kreeg waar ze naar verlangde die gepaard gaat met thuiswerken. Het succes is snel gekomen. In 2003 bedroeg de omzet $ 359.600. In 2007 was de omzet gestegen tot $ 12,2 miljoen. Hoewel het bedrijf snel is gegroeid, heeft O’Connor er bewust voor gekozen om organisch te groeien, en hij vertelde een interviewer: “Ik heb nooit meer afgebeten dan ik kon kauwen. Ik wilde nooit cashflowproblemen hebben. We zijn schuldenvrij – altijd al geweest. -wat belangrijk is in deze markt.” Toen Search Wizards geld begon te verdienen, werd al het geld terug in het bedrijf gestopt. Ze hoefde nooit geld te lenen of een businessplan te bedenken om aan potentiële investeerders te verkopen.

Virtueel bedrijf

Een belangrijke factor in haar succes was het feit dat het bedrijf een virtueel bedrijf is. Begonnen met slechts een handvol consultants, zijn er nu 135 aan het werk in vijf verschillende landen. Dit heeft haar overhead laag gehouden, wat haar in staat heeft gesteld een betere service te bieden aan klanten. Het team van wervings- en sourcingconsultants biedt expertise in de belangrijkste wervingsfuncties en streeft ernaar hun klanten toegang te geven tot het beste beschikbare talent.

Geweldige jongleur

O’Connor geeft graag advies aan andere ondernemers en is van mening dat multitasken een van haar meest waardevolle troeven is. Ze vertelde een interviewer van Ondernemersmagazine, “Wees een geweldige jongleur. Als vrouw in het bedrijfsleven heb je altijd veel ballen in de lucht, waaronder het runnen van je bedrijf en het nemen van strategische beslissingen om je bedrijf te laten groeien. In veel gevallen heb je ook de rol van echtgenote, een moeder, een dochter en een zus. Dezelfde eigenschappen die ons geweldig maken in al deze rollen, zijn degenen waarop je zult vertrouwen om uit te blinken in het bedrijfsleven.”

Ga hier verder met artikel!