De echte reden waarom kleine bedrijven geen lening kunnen krijgen

Oh nee niet alweer. Ja, dat klopt, ik ga daar niet heen… tenminste niet voor vandaag. Er is geen gebrek aan excuses en redenen waarom kleine bedrijven geen goedkeuring kunnen krijgen voor zakelijke leningen. Het verbaast me altijd hoeveel aandacht dit onderwerp krijgt, vooral wanneer de nationale economie in een recessie gaat of wanneer er grote politieke races op het spel staan. Ja, ik ben het ermee eens dat de groei en het succes van kleine bedrijven de economische ruggengraat van de VS is en ook dat meer dan 60% van de Amerikaanse beroepsbevolking in dienst is van kleine bedrijven. Maar waar ik uit de groep denk is als het gaat om het gebrek aan financiering voor een klein bedrijf met een zakelijke lening. Laten we in dit artikel eens kijken naar de ECHTE REDEN dat kleine bedrijven niet in aanmerking komen voor leningen en de waarheid kan je zelfs verbazen.

Het gaat dieper dan statistieken

Ik hou van cijfers en nog beter, ik hou van het lezen van jaarrekeningen en de toelichting. De liefde voor cijfers werd pas een passie voor mij in de wereld van kredietverlening aan kleine bedrijven, totdat ik begreep dat de jaarrekening het verhaal van een bedrijf vertelt. Net als het verhaal achter de financiële overzichten, zit er een verhaal achter de statistieken waarin staat dat eigenaren van kleine bedrijven geen goedkeuring kunnen krijgen voor leningen, vooral als ze van een bepaalde etnische groep, geslacht en/of branche zijn. Ik spoel de realiteit niet helemaal weg dat er een greintje discriminatie in onze wereld is… hey, we leven in een gebroken samenleving met gebroken mensen. Een groot deel van deze denkwijze (eigenaars van kleine bedrijven kunnen geen lening krijgen vanwege huidskleur, geslacht, enz.) is echter gewoon niet waar. Ik heb bij wijze van spreken aan beide kanten van het hek gestaan ​​in de wereld van kredietverlening aan kleine bedrijven. Ik heb voor een grote bank gewerkt en ik heb gewerkt voor een financiële instelling voor gemeenschapsontwikkeling zonder winstoogmerk en het is altijd hetzelfde. De belangrijkste reden waarom kleine bedrijven niet kunnen (en niet) worden goedgekeurd voor leningen, is te wijten aan de aanzienlijk grote bedrijfsrisico die in deze bedrijven bestaat.

Bedrijfsrisico: het begint allemaal bij u

Wat betekent bedrijfsrisico? Wel, hier is een vraag om wat duidelijkheid te scheppen. Wat spreekt er meer over duurzaamheid: een bedrijf dat al minstens een jaar bestaat of een bedrijf dat nog in het achterhoofd van de eigenaar(s) zit? Ik zou voor de eerste optie gaan. Operationeel risico betekent dat u uw bedrijfsplan(nen) heeft en blijft uitvoeren en dat het bedrijf cashflow-positief is (dwz een duurzame winstmarge teruggeven om kosten te dekken en u geld te verdienen). Hier is de trieste waarheid: niet veel kleine bedrijven komen op dit punt. De meesten, indien van toepassing, proberen binnen twee jaar nog steeds dingen uit te zoeken. Oké, toegegeven, er zijn niveaus, vooral als je kijkt naar de diversiteit van bedrijven. Ik spreek echter met degenen die proberen een zakelijke lening te krijgen.

Tot slot bied ik een aantal manieren om uw bedrijfsrisico te minimaliseren en uw kansen om goedgekeurd te worden voor een lening te vergroten. (1) Laat een stevige huid groeien en leer te overleven. Het zakelijke spel is er een van overleven. De meeste dagen gaan de dingen niet zoals je wilt en moet je gewoon je koers houden, je aanpassen en trouw blijven aan de zakelijke missie. (2) Vergeet nooit de 3 P’s – Productie, Processen en Personeel. Word efficiënt in de productie van wat u te koop aanbiedt, creëer en implementeer processen om de productie-efficiëntie en uiteindelijk de klantervaring te verbeteren, en ten slotte, huur, train en investeer in mensen die uw visie voor het bedrijf delen.