De echte kosten van het bezitten van een auto

Autoreclame is vaak doelbewust misleidend. Ze adverteren hun verkoop voor een gloednieuwe auto met de belofte: “Het kan van jou zijn voor slechts $ 200 per maand!” Wat ze u echter niet willen vertellen, is dat deze $ 200 alleen uw autobetaling dekt, niets meer. Er zijn verschillende andere kosten verbonden aan het kopen en bezitten van een voertuig die vaak oplopen tot evenveel of meer dan de oorspronkelijke aankoopprijs van de auto. Overweeg voordat u een voertuig koopt, nieuw of gebruikt, alle verborgen kosten die uw auto u gaat kosten.

Autobetalingen, financiering, afschrijvingen en belastingen

Enkele van de belangrijkste kosten van het bezitten van een auto liggen voor de hand, zoals uw maandelijkse betalingen, verzekering en benzine. Andere uitgaven zijn veel minder duidelijk en u realiseert zich misschien pas veel later dat u ze betaalt. Hier zijn enkele van de aanzienlijke kosten van het bezitten van een voertuig:

  • Auto betalingen. Elke maand besteedt u een aanzienlijk bedrag aan contant geld om te betalen voor het totaal verschuldigde aan uw auto.
  • Rente op financiering. Naast autobetalingen wordt er elk jaar rente in rekening gebracht op uw autolening, die kan oplopen tot honderden of zelfs duizenden dollars.
  • afschrijving. Zodra uw nieuwe voertuig de kavel verlaat, verliest deze direct een aanzienlijk deel van zijn waarde, soms wel 20%. Elk jaar daarna verliest het aan waarde. Dit staat gelijk aan geld uit het raam gooien terwijl je wegrijdt van de parkeerplaats.
  • Belastingen. Veel staten heffen een luxe- of persoonlijke eigendomsbelasting op voertuigen.

Andere kosten

Naast deze grote kosten die in de loop van de tijd worden betaald, moet u ook maandelijkse premies betalen voor autoverzekeringen, brandstofkosten, onderhoud en reparaties. Al deze autokosten vormen samen een substantieel deel van uw totale inkomen. Volgens het Bureau of Labor Statistics besteedt de gemiddelde Amerikaan maar liefst 17% van zijn verdiende inkomen aan transport, waarvan het overgrote deel geld wordt uitgegeven aan autobezit. Als u alle bijbehorende kosten van het bezit van een voertuig bekijkt, zult u waarschijnlijk ontdekken dat u over een periode van vijf jaar in feite het dubbele van de stickerprijs van uw auto betaalt om een ​​voertuig te bezitten.

Het geld dat u aan het bezit van een voertuig besteedt, loopt op tot duizenden dollars die u zou kunnen gebruiken voor andere uitgaven in uw leven. Als u uw kosten kunt verlagen door te carpoolen of uw auto helemaal weg te doen, zult u merken dat uw totale transportkosten slechts een fractie zijn van wat nodig is om een ​​auto te bezitten. Als u met de bus, de fiets, de metro of te voet naar uw werk gaat, kunt u duizenden dollars overhouden om uw schulden af ​​te betalen, te sparen voor het collegegeld van uw kind, op vakantie te gaan, te sparen voor uw pensioen en meer. Als u momenteel worstelt met persoonlijke schulden, overweeg dan hoe u kunt besparen op de eigendomskosten van uw auto om uw uitstaande saldi te betalen en te werken aan een veiligere financiële toekomst.

Voor meer informatie

Voor meer tips over hoe u geld kunt besparen om uw schulden terug te betalen en andere strategieën voor schuldverlichting, kunt u terecht op de website van de New Orleans schuldonderhandelingsadvocaten van Kervin & Young, LLC vandaag.