De beste manieren om te besparen op autoverzekeringen

Als je een auto koopt, moet je een autoverzekering hebben. Het is belangrijk om een ​​uitgebreide, maar ook goedkope dekking te krijgen. Hoewel de meeste mensen veel belang hechten aan het krijgen van een goede prijs wanneer ze voor het eerst een autoverzekering afsluiten, slagen ze er vaak niet in om daarna verder te zoeken. Niet continu op zoek naar goede deals kan u honderden euro’s per jaar kosten.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de kosten van uw autoverzekering kunnen worden verlaagd om u te helpen besparen, afhankelijk van uw rijrecord, uw auto en waar u zich bevindt.

Verhoog uw eigen risico

Als u het bedrag dat u betaalt voor een eigen risico verzekert, verlaagt dit de kosten van verzekeringskosten. Begrijp nu dat deze stap zeker een manier is om maandelijks op de kosten te besparen, maar als u een auto-ongeluk krijgt, dan kan het u uiteindelijk meer kosten om de schade te herstellen.

Als u echter in het verleden een veilige bestuurder bent geweest, probeer het dan eens en leg wat geld opzij voor een noodfonds om onverwachte autokosten te dekken.

Probeer carpooling

Er zijn enkele verzekeringsmaatschappijen die daadwerkelijk kilometers bijhouden, dus hoe minder u rijdt, hoe goedkoper uw dekking. Met deze polissen krijgt u het laagste tarief als u minder dan 7.500 mijl rijdt, en alles tot 13.000 is het gemiddelde tarief.

Plannen wijzigen in wat u nodig heeft

Het is beter voor u om plannen te wijzigen in wat u nodig heeft, wanneer u ze nodig heeft. Voor het kopen van een gloednieuwe auto is een andere verzekering nodig dan voor een oudere auto. Wanneer u uw autolening aflost, heeft u een aanrijding en uitgebreide dekking nodig, maar zodra deze is afbetaald, heeft u veel meer verzekeringsopties tot uw beschikking.

U krijgt mogelijk meer aanrijdingsverzekering dan u nodig heeft. In feite is het bij oudere auto’s aan te raden om toch een aanrijdingsverzekering af te sluiten, omdat uitgebreide dekking vergelijkbaar goedkoop is en u alle dekking geeft die u nodig hebt.

Combineer beleid

Als u een autoverzekering en een verzekering voor huurders/huiseigenaren via verschillende maatschappijen heeft, kunt u wellicht uw polis combineren met één verzekeraar en stapelkortingen.

Controleer op kortingen

Als u van baan bent veranderd, naar een nieuwe locatie bent verhuisd of iets anders, houd dan uw beleidsopties bij. U kunt misschien een goedkopere polis krijgen in een nieuwe stad of met een nieuwe baan.

Controleer uw tegoed

Uw credit score speelt een kleine rol in wat uw verzekeringskosten zijn. Betaal uw rekeningen dus op tijd en zorg ervoor dat u hard werkt om uw credit score te verbeteren. Terwijl u dit doet, controleert u voortdurend of u nu in aanmerking komt voor lagere tarieven.

Andere kortingen

Met goede cijfers kun je als student korting krijgen. Kijk als volwassene of u een veiligheidsprogramma voor volwassen bestuurders kunt volgen met betere kortingen. Overweeg om een ​​roodgekleurde auto te vermijden, aangezien deze gepaard gaat met hogere verzekeringstarieven voor gebruikers in vergelijking met andere kleuren.