De beste leningalternatieven

Bij het overwegen van geld lenen, beschouwen de meeste mensen leningen als de meest verstandige optie. Hoewel het waar is dat leningen vaak een goede optie zijn om geld te lenen, zijn ze ook inflexibel, en als je iemand bent die je lening vervroegd wil terugbetalen dan kunnen er zware boetes op staan. Er zijn echter enkele alternatieven voor lenen als je geld wilt lenen:

rood staan

Een van de goedkoopste manieren om geld te lenen is door het gebruik van rood staan, zeker als je op korte termijn geld wilt lenen. Uw bank kan een bedrag overeenkomen dat hoger is dan het bedrag dat u momenteel op uw rekening heeft staan, dat u kunt gebruiken, maar waarover u rente betaalt. Door een roodstand goed te keuren, kunt u dit geld gebruiken als een permanente kredietlijn. Sommige banken betalen zelfs renteloze rekening-courantkredieten af. Overdisposities zijn echter nog steeds niet aan te raden als middel om op lange termijn geld te lenen, en het kredietbedrag dat u kunt krijgen is vaak vrij laag.

Kredietkaarten

Creditcards zijn een van de meest voorkomende alternatieven voor leningen en kunnen u indien nodig een goede bron van extra geld bieden. Als u het benodigde krediet kunt krijgen en de rekening snel kunt betalen, betaalt u weinig of geen rente. Het grote probleem met creditcards is echter dat de rente meestal hoger is dan een lening en dat het gevaar bestaat dat u te veel kaarten krijgt. Als u deze gevaren vermijdt, kan het gebruik van een creditcard als alternatief voor leningen goed werken.

Hypotheken

Hypotheken zijn misschien wel de beste manier om voor een lange periode grote sommen geld te lenen. U kunt krediet toevoegen aan uw hypotheek door te lenen tegen het eigen vermogen van uw huis en dat bedrag op te tellen bij uw aflossingen. De voordelen van een hypotheek zijn dat de rente laag is en de betalingen gespreid zijn, zodat de betalingen klein lijken. Omdat u echter over een lange periode terugbetaalt, kan de rente toch oplopen en betaalt u het bedrag niet lang terug.

Huurkoop

Huurkoop is handig als u geld leent om een ​​auto of hoogwaardige elektrische apparaten te kopen. Autodealers bieden deze manier van geld lenen vaak aan tijdens de verkoop. Bij huurkoop betaalt u een borg en vervolgens betaalt u maandelijks aan de aanbieder. Wanneer deze betalingen zijn afgerond, is het artikel van jou.

Dit is een goede methode om een ​​auto te kopen, aangezien de rente vaak lager is dan bij een normale lening, en het wordt gemakkelijk gemaakt door het feit dat het krediet wordt verstrekt door de verkoper. Het wordt echter ‘huur’-aankoop genoemd, want totdat u alle betalingen hebt voltooid, bent u niet de eigenaar van het artikel en als u de betaling misloopt, kan het artikel weer in bezit worden genomen.

Welke is het beste?

Beslissen of een van deze leningalternatieven geschikt voor u is, kan lastig zijn, maar om u te helpen beslissen moet u uitzoeken waarvoor u geld wilt lenen, hoe lang u het geld wilt terugbetalen en uw algehele financiële situatie . Als u alle opties bekijkt, vindt u de beste kredietmethode voor uw behoeften.