De belangrijkste voordelen van autolease

De auto is een bijna essentieel onderdeel van onze levensstijl geworden. De huidige moeilijke tijden van de economie hebben de zaken echter nog moeilijker gemaakt, waardoor de behoefte aan betere oplossingen is toegenomen. Een optie die steeds populairder wordt, is autoleasing. In plaats van een auto direct te kopen, biedt het leasen van de auto veel meer voordelen dan het kopen van de auto! Voor degenen die het nog niet weten, schetsen we enkele van de belangrijkste voordelen van autoleasing: –

Lagere maandelijkse betalingen

Eenmalige maandelijkse betalingen zijn altijd goedkoper dan het geld ophopen om de auto meteen te kopen. Dit kan inhouden dat u een autolening krijgt die onvermijdelijk ook extra rente met zich meebrengt. De vaste maandelijkse uitbetaling is vaak beheersbaar en men kan er gemakkelijk op plannen. Nogmaals, wanneer u een auto leaset, hoeft u alleen maar te betalen voor het verschil tussen de aankoopprijs en de voorspelde waarde van de auto aan het einde van de lease, ook wel restwaarde genoemd. Dit is veel goedkoper en geeft je de flexibiliteit om een ​​duurdere auto te betalen, zelfs met hetzelfde maandbudget. Als je het vergelijkt met de afbetalingen van de autolening, blijken de totale kosten hordes goedkoper te zijn.

Nee tegen nominale aanbetaling

Het leasen van een auto vereist geen aanbetaling of een extreem kleine aanbetaling, wat op zijn beurt de maandelijkse betalingen verlaagt. Hoewel het geen vereiste is, is autoleasing zonder aanbetaling een optie die voor iedereen toegankelijk is. Het verlost u niet alleen van het inspannende proces van het sparen van de aanbetaling, maar helpt u ook om de auto veel eerder te krijgen.

Geen gedoe over slecht krediet

Slecht krediet is vaak een grote hindernis bij het verkrijgen van een lening. Maar dit is geen vereiste of een probleem bij het leasen van een auto. Dus zelfs mensen met een slechte kredietscore kunnen gemakkelijk een auto leasen.

Geen zorgen over afschrijving

Een van de duurste onderdelen van autorijden is het verlies van voertuigwaarde in de loop van de tijd. Dit is de reden waarom mensen naar de restwaarde kijken om de waarde te berekenen op het moment dat u het zou proberen te verkopen. Wanneer u de auto leaset, wordt dit risico verlegd naar de financieringsmaatschappij en heeft u er geen omkijken meer naar. Tijdens het leasen weet u precies hoeveel u moet betalen en aan het einde van het contract levert u het voertuig gewoon in.

Regelmatige upgrades

Technologie in de auto verandert net zo snel als een persoon van kleding verandert. Nieuwe veiligheidsvoorzieningen, een lager brandstofverbruik en verbeteringen in de auto-entertainmentsystemen komen zo snel binnen dat uw auto zelfs over een paar jaar verouderd kan aanvoelen. Wanneer u een auto koopt, betekent dit dat u er minstens tien jaar mee vastzit of financieel verlies lijdt tijdens het upgraden. Met leasing kunt u echter elke twee tot vier jaar het nieuwste model voor u krijgen. Dus, in tegenstelling tot het kopen van een auto, is leasen de goedkoopste en gemakkelijkste manier om zelf aan de nieuwste auto te komen.

Extra kosten vermijden

Wanneer u uw voertuig naar het nieuwste model upgradet, gaat het meer dan alleen om indruk maken op uw buren. U vermijdt ook alle kosten die vanzelfsprekend zijn bij het rijden met een oudere auto, wat zo simpel kan zijn als hogere brandstofkosten. Nieuwere auto’s hebben over het algemeen minder problemen en als er een probleem optreedt, valt dit meestal onder de garantie. Nogmaals, aangezien APK’s niet vereist zijn voor voertuigen die minder dan 3 jaar op de weg zijn, hebben de minste contracten de neiging om die kosten ook te vermijden. Een ander bijkomend voordeel is dat men zich geen zorgen hoeft te maken over de voertuigaccijns. Vaak is dit inbegrepen in het contract en hoeft u niets extra te betalen.

Btw terugvragen

Wanneer een auto zakelijk wordt geleasd, kan men daadwerkelijk 50% van de op uw contract ingehouden btw terugvragen. Dit kan zowel een grote belastingbesparing als een geldbesparend instrument zijn.