De belangrijkste dingen om te controleren bij het kopen van een auto!

Stel een budget vast voor de financiering van een nieuwe of gebruikte auto. Maak een lijst met do’s en don’ts, wensen en behoeften om ‘koper’s wroeging’ te voorkomen.

Doe wat onderzoek naar modellen, soorten auto’s, fabrikanten enz. Maak een proefrit met verschillende auto’s en kijk welke functies bij u passen. Stel voor uzelf een marge of datum in voor oude en nieuwere automodellen en ontdek zoveel mogelijk over de eerdere geschiedenis van de auto’s die u bekijkt. Onderzoek is de sleutel, dus kijk naar zoveel mogelijk verschillende autofinancieringen en verzekeringsopties, aangezien de resultaten de beslisser kunnen zijn.

Vraag vrienden en familie naar hun financiële opties voor hun auto’s en stel uw eigen richtlijnen samen die u moet volgen. Uw lokale autodealers kunnen u door de mogelijkheden van uw autofinanciering leiden en onafhankelijke financiële adviseurs kunnen u adviseren over het afsluiten van een persoonlijke lening.

Zodra de auto is gevonden, de geschiedenis is gecontroleerd, de financiële opties zijn bekeken en u tevreden bent met de mogelijke aankoop, is het tijd om te onderhandelen. Dit is waar u zich aan uw oorspronkelijke plan en budget moet houden.

De garantie van de auto is ook belangrijk, dus zorg ervoor dat u alles begrijpt, uw beperkingen en wat het betekent voor uw financiën als u zich er niet aan houdt. Sommige garanties zijn anders dan andere en de details staan ​​in de kleine lettertjes. Als het een goede garantie is, zijn alle details begrijpelijk.

Zorg er ten slotte voor dat alles schriftelijk is vastgelegd voordat u de auto ophaalt en geld overhandigt. Lees de kleine lettertjes nog eens en zorg ervoor dat de auto in orde is, minus lakwerk, deuken enz. indien overeengekomen.

Tot slot, als u uw sleutels krijgt, zorg er dan voor dat u de twee die u ontvangt van elkaar scheidt en bewaar de reservesleutel op een gedenkwaardige plek om veilig te bewaren.