De behoefte aan financiële geletterdheid in Amerika!

De Verenigde Staten staan ​​vandaag voor uitdagingen die nog nooit eerder in hun geschiedenis zijn gezien. Hoewel geen van de statistieken op zichzelf zo beangstigend is, schetsen ze samen een zeer sombere economische vooruitzichten voor de VS. Ik denk dat de kern van het probleem dat ons hier heeft gebracht een algemeen gebrek aan geletterdheid is bij de burgers van de VS, en dat de enige oplossing die zal worden gevonden is als we onze financiële geletterdheid vergroten en die geletterdheid gebruiken om onszelf in een betere positie te brengen. Alleen dan zullen we in staat zijn om de grote problemen die de natie aangaan, aan te pakken.

Vandaag hebben we een tekort van meerdere biljoenen dollars met een schuld van $13.000.000.000.000. Hoewel dit ontmoedigend is, begint het niet te voldoen aan de $ 13.000.000.000.000 aan niet-gefinancierde aansprakelijkheid voor sociale zekerheid, of zeker de $ 65.000.000.000.000 niet-gefinancierde aansprakelijkheid voor Medicare. De werkloosheid bedraagt ​​nu ongeveer 10% en voor jongeren is het meer 25%. In de jonge Afro-Amerikaanse gemeenschap nadert de werkloosheid de 50%. We worden gedwongen om onze schulden te gelde te maken (dat is Wall Street, spreek voor het geld dat we niet kunnen lenen), wat leidt tot inflatie omdat onze dollars steeds minder waard worden. We hebben elke 90 seconden huisuitzetting in de VS, en we horen nu serieuze verhalen over een “verloren decennium” zoals in Japan is gebeurd, en dat is het rooskleurige scenario!

Terwijl dit er allemaal somber uitziet, wil ik een persoonlijk verhaal vertellen waarin een onlangs gescheiden vrouw zei: “Waarom blijven mijn cheques beperkt?” Ik vroeg hoeveel ze op de bank had en ze antwoordde: “Ik weet het niet, maar ik heb nog cheques in mijn chequeboek, dus ze zouden in orde moeten zijn, toch?” Mensen, als het niet zo’n serieus probleem was, zou ik erom lachen. Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve, merkte onlangs op dat het grootste probleem in de Verenigde Staten een algeheel gebrek aan financiële geletterdheid was.

Wat wordt bedoeld met “financiële geletterdheid?” Het betekent simpelweg dat je de basis van de taal, de instellingen en de producten van Wall Street begrijpt. Omdat ik een effectenmakelaar in de detailhandel ben geweest, kan ik u uit de eerste hand vertellen dat de meeste mensen deze taal niet spreken, de producten niet begrijpen of de instellingen niet begrijpen. Dit moet veranderen als onze natie vooruit wil en de uitdagingen waar we vandaag voor staan ​​het hoofd wil bieden!

Er zijn veel bronnen waar mensen terecht kunnen om deze vereiste kennis op te doen. Welke bron ook wordt gekozen, mensen moeten zich inzetten om financieel geletterd te worden en hun kinderen en kleinkinderen te helpen hetzelfde te doen.