De basis van een businessplan

Een ondernemingsplan is een absolute noodzaak wanneer u van plan bent een nieuw bedrijf te starten. Zelfs als u geen bank hoeft te benaderen om startgeld te lenen, moet u wel een plan hebben zodat u uw voortgang kunt bijhouden. Dit plan helpt om te bepalen waar uw bedrijf over gaat, uw doelen voor succes vast te stellen en u tijdlijnen te geven om uw doelen te bereiken. De basiscomponenten van een businessplan zijn onder meer:

* Een korte schets van uw bedrijf

* Uw missieverklaring

* Doelen en tijdlijnen

* Balans

* Winst-en verliesrekening

* Geprojecteerde cashflow

* Plan voor onvoorziene belemmeringen

Wanneer u begint met het schrijven van uw ondernemingsplan, moet u specificeren welk product of welke dienst uw bedrijf levert. Je moet ook aantonen dat je de markt hebt onderzocht waaruit blijkt dat er vraag is naar wat je klanten aanbiedt. U moet ook een dwarsdoorsnede geven van klanten die bij u willen kopen en vertellen uit welke regio’s ze zullen komen.

Als onderdeel van uw bedrijfsplan moet u reclame en marketing toestaan ​​om te vertellen hoe u klanten over uw bedrijf laat weten. Als u al over de financiën beschikt om aan de slag te gaan, moet u dit in uw plan gedetailleerd weergeven. Als u bijvoorbeeld uw pensioenspaargeld gebruikt, uw obligaties verzilvert of geld leent van familie en vrienden, zal elke potentiële investeerder willen weten waar dit geld vandaan komt. Het feit dat u uw eigen geld gebruikt, vertelt anderen dat u gelooft dat u zult slagen en dit zal hen enthousiast maken om deel uit te maken van uw bedrijf.

Ook als je geen geld wilt lenen of niet op zoek bent naar investeerders, is het hebben van een businessplan een belangrijk aspect om mee te beginnen. U kunt teruggaan naar het oorspronkelijke bedrijfsplan om te bepalen of u de door u gestelde doelen hebt bereikt. Terwijl u elk jaar de winst- en verliesrekeningen aan het plan toevoegt, bouwt u een potentieel cv op voor uw bedrijf als u later uitbreidingsgeld nodig heeft.