Zesde man gearresteerd in aanrandingszaak Mallorca

By Jernst van Waal

[

Mallorca Plaza Mayor Major in Palma de Mallorca. Foto: Depositphotos.com

De politie heeft een zesde Nederlander aangehouden in verband met twee aanslagen op Mallorca, het Openbaar Ministerie heeft gezegd.

De 18-jarige man uit Hilversum maakte naar verluidt deel uit van de bende jongeren die op 14 juli in El Arenal twee Nederlandse vakantiegangers zou hebben aangevallen. Hij wordt verdacht van doodslag en vechtpartij.

Carlo Heuvelman, 27 uit Waddinxveen, overleed in het ziekenhuis nadat hij tegen zijn hoofd was geschopt. Bij een afzonderlijk incident eerder op de avond werd een andere man tegen het hoofd geschopt en ernstig gewond, maar overleefde.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat de woning van de 18-jarige verdachte is doorzocht, maar zegt niet of er iets is gevonden. Vrijdag verschijnt hij voor de rechter.

Alle zes verdachten blijven in hechtenis terwijl het OM steeds meer getuigenverklaringen hoort, ook in Spanje. Justitie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com