Vader en zoons kregen elk levenslang voor schietpartijen in Enschede

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Een vader en zijn twee zoons die in 2018 vier mensen doodschoten bij een cannabisteeltwinkel in Enschede hebben elk een levenslange gevangenisstraf gekregen.

De drie, allemaal Servische staatsburgers die in Nederland wonen, zouden levenslang moeten worden veroordeeld omdat ze de anderen in koelen bloede hadden doodgeschoten en dat van plan was, zei de officier van justitie tijdens het proces in september.

De vier slachtoffers werden gevonden in een pand op een industrieterrein in Enschede waar een bedrijf stond dat apparatuur voor het kweken van planten verkocht.

Later bleek dat twee van de slachtoffers door de politie werden onderzocht in verband met de inbeslagname van 17 kilo marihuana op het terrein eerder dit jaar. Een van de mannen was verkoper van een plantenvoederbedrijf dat ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was’.

Op dit moment betekenen in Nederland levenslange gevangenisstraffen precies dat, maar zaken worden na 25 jaar beoordeeld op mogelijke invrijheidstelling. Momenteel zitten ongeveer 30 gevangenen levenslang uit in Nederlandse gevangenissen, waaronder verschillende ganglandmoordenaars en Mohammed Bouyeri, die filmmaker Theo van Gogh in 2004 vermoordde.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.