Crimineel verplaatst naar andere gevangenis na ‘incidenten’

By Jernst van Waal

[

Een crimineel is uit een gevangenis in Zaanstad gehaald nadat hij medewerkers en medegevangenen zou hebben bedreigd, stelt de… Telegraaf.

Lysander de R, voormalig hoofd van de opzienbarend Hells Angels in Haarlem is verplaatst, bevestigt zijn advocaat aan de krant.

Er waren naar verluidt vermoedens dat de man criminele activiteiten uitvoerde vanuit de gevangenis en dat er een aantal ‘incidenten’ binnen de muren waren geweest. De Telegraaf beweerde dat het personeel ‘doodsbang’ voor hem was.

Zijn advocaat, Remco Kint, vertelde de Telegraaf dat zijn cliënt zijn tijd uitzat als ieder ander. ‘Mijn cliënt zit sinds 2018 achter slot en grendel en zo voelt hij zich’, zou hij hebben gezegd. ‘Net als elke andere gedetineerde moet hij voor veel dingen toestemming vragen en voor hem gelden dezelfde regels.’

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com