Crediteuren – Waarom investeren ze in uw schuld?

Een schuld is een wettelijke financiële verplichting die moet worden terugbetaald aan een geldschieter of schuldeiser die veel geld heeft geïnvesteerd en het risico heeft genomen om u wat geld te laten lenen, zelfs als dit voor hen een groot verlies betekent als u dat niet doet. in staat zijn om het geld dat u verschuldigd bent terug te betalen en u uiteindelijk in gebreke blijft met de lening. Ondanks het grote risico dat aan de kredietverlening is verbonden, neemt het aantal schuldeisers of kredietverstrekkers echter voortdurend toe.

De reden is simpel: schuldeisers, geldschieters of hoe ze ook worden genoemd, kunnen geld verdienen met uw schuld. Sterker nog, ze verdienen nog meer aan uw schuld als u in gebreke bent of u altijd niet op tijd terugbetaalt vanwege de extreem hoge rente en kosten die ze gewoonlijk aan uw kredietrekening toevoegen omdat u ze niet kunt terugbetalen toen u daartoe verplicht. Dit zijn waarschijnlijk de belangrijkste redenen waarom schuldeisers enorme winsten maken in de kredietverlening.

Daarnaast zijn er nog enkele andere redenen waarom schuldeisers veel verdienen aan schulden, vooral als kredietnemers in gebreke blijven. Ten eerste, wanneer u in gebreke bent met een beveiligde persoonlijke lening van een bank, kan uw schuldeiser uw huis beslag leggen, als dit het onderpand is voor uw beveiligde lening. Ze kunnen ook uw auto of iets anders dat u bezit dat u als onderpand voor uw schuld hebt geplaatst, meenemen.

En hoewel de meeste creditcardschulden niet door eigendommen worden gedekt, kan uw schuldeiser, als u onbetaalde creditcardrekeningen heeft, u voor de rechtbank dagen en een dergelijke rechtszaak creëert verzekerde obligaties en biedt een kredietwaardigheid voordat deze op de beurs wordt verhandeld. Ze aarzelen niet om in uw schuld te investeren, omdat ze weten dat dit enorm veel geld kan verdienen met de verzekerde obligaties of met rechtszaken en retentierechten. Sommige schuldeisers zullen u zelfs “regelingen” aanbieden, zodat u een andere terugbetalingsoptie heeft en het lijkt alsof een andere instantie het plan aanbiedt, terwijl het in feite nog steeds door uw schuldeiser zelf wordt aangeboden.

Uw schuldeisers zijn niet zoals uw vriendelijke buurman oom Bob die u zomaar wat geld leent zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u het meteen terugbetaalt, want hij zal het zeker begrijpen. De meeste “schuldeisers” doen alsof ze engelen zijn die van bovenaf zijn gestuurd om je te helpen in tijden van moeilijkheden, maar het zijn eigenlijk kwaadwillenden die hun spel tegen je spelen. Ze hebben geen geweten en ze geven niet om je. Het enige waar ze om geven is hun zaak.

Daarom moet je ze zoveel mogelijk uit de buurt houden. Geef niet snel toe aan de plannen die zij aanbieden waarmee u uit de schulden kunt komen, omdat de meeste van hun plannen deel uitmaken van hun bedrijfsstrategieën. Ze zullen je alleen maar dieper en dieper in een put van schulden begraven.

De beste manier om van een schuld af te komen, is door uw gewoonten te veranderen. Als u gewend bent om royaal uit te geven, begin dan verstandig te besteden, vermijd creditcardaankopen en beheer uw eigendom en financiën goed. Zo komt u niet in een situatie terecht waarin u een lening of een voorschot moet afsluiten om een ​​financieel moeilijke tijd door te komen. Probeer ook uw creditcards alleen te gebruiken als contant geld ver buiten bereik is of tijdens noodgevallen. Discipline is ook een belangrijke factor. Zonder dit is het niet mogelijk om je gewoonten en al je andere plannen te veranderen.