Creditcardschuld afbetalen – 3 eenvoudige tips die u moet overwegen

Wat u ook doet of waar u ook heen gaat, het is nooit gemakkelijk om creditcardschulden af ​​te betalen. Dit komt omdat deze creditcardschulden zich hebben opgehoopt in de loop van jaren van onzorgvuldig omgaan met geld en onkosten, dus tenzij je de jackpot wint in casino’s, zal het niet gemakkelijk zijn om de oplopende schulden zomaar van je af te schudden.

Om creditcardschulden effectiever af te lossen, moet u mogelijk drastische methoden gebruiken die het werk twee keer zo gemakkelijker maken. U zult verschillende opofferingen moeten doen om een ​​schuldenlastenbestaan ​​te hebben. Aangezien creditcardschulden de neiging hebben om het leven van mensen te ruïneren – rusteloze slaap geven, de werkstemming verpesten, familierelaties vernietigen – zou iedereen moeten weten hoe ze in staat zullen zijn om dergelijke situaties efficiënter aan te pakken.

Hieronder vindt u enkele tips die iedereen kunnen helpen om creditcardschulden af ​​te betalen en zo uw leven te verbeteren:

  • Probeer meer te betalen dan wat het minimum vraagt

Meestal betalen mensen alleen het minimumbedrag voor hun creditcard, zelfs als ze genoeg geld over hebben. Dit komt omdat mensen denken dat het in hun recht is dat de banken hen het geld verstrekken, en ze doen alsof de banken het hun verschuldigd zijn. Mensen moeten zich echter realiseren dat zelfs bankiers normale mensen zijn; wat betekent dat ook zij hun eigen agenda hebben. In plaats van alleen te betalen wat het minimum vereist, moeten mensen het volledige bedrag betalen om de rekening actief te maken. Als u niet het volledige bedrag kunt betalen, moet u proberen om zelfs iets meer dan het minimum te betalen. Op deze manier is er geen manier dat de stijgende rente u in de schulden zal begraven.

  • Probeer het aan familie of vrienden te vragen

Natuurlijk gaat er niets boven de oplossing om geld te lenen van mensen die een nauwe band hebben met de schuldenaar. Het kan geen kwaad om je trots een beetje te verlagen en geld te lenen van mensen waarvan de debiteur weet dat ze jezelf uit de situatie kunnen redden. Ook al zal het nog steeds een schuld zijn, de schuld stapelt in ieder geval geen extra vergoedingen en rente op.

  • Geld lenen bij levensverzekeringen

Als u een levensverzekering heeft, is het ideaal om van uw eigen geld te lenen. Meestal zullen de commerciële tarieven voor levensverzekeringen lager zijn dan de tarieven die de bank oplegt. Hiermee kunt u creditcardschulden in een langzamer tempo afbetalen dan wanneer u aan de bank betaalt.