Creditcardcrisis – Zijn UW kredietvoorwaarden gewijzigd?

Er zijn al meerdere jaren klachten over roofzuchtige creditcardleningen. Aangezien de economie is verslechterd, is er wetgeving voorgesteld die de wijzigingen die kredietverstrekkers mogen aanbrengen op bestaande rekeningen van klanten, zou beperken.

Een onvoorzien gevolg van de voorgestelde nieuwe wet is een lawine van wijzigingen die nu door financiële instellingen worden aangebracht in bestaande kredietrekeningen. Deze kredietverstrekkers wijzigen de voorwaarden van hun rekening nu om de winst te maximaliseren voor het geval de wet wordt aangenomen en om hun risicoblootstelling in de huidige slechte economie te beperken.

Roofzuchtige leningen zijn nu business as usual, waarbij zelfs de meest kredietwaardige klanten worden getroffen. Deze praktijken escaleren snel zonder einde in zicht en geen wet om het te stoppen. Consumenten met een goede kredietwaardigheid die jarenlang talloze aanbiedingen van meer krediet en hogere limieten kregen – worden nu door deze grote kredietverstrekkers als een verplichting beschouwd.

20% (een op de vijf!) van de creditcardrekeningen van consumenten is in de afgelopen 3 maanden gewijzigd door uitgevers. De vergoedingen zijn tot belachelijke hoogten opgetrokken, de tijd tussen de afrekening en de vervaldatum is ingekort tot dagen en de vervaldatums veranderen vaak maandelijks; rentetarieven worden verhoogd tot 30%, en kredietlijnen worden met weinig waarschuwing en zonder uitleg naar beneden bijgesteld.

Consumenten die hun kredietrekeningen niet in de gaten houden, kunnen buiten hun schuld zwaar getroffen worden door hun financiële situatie.

Vanwege de manier waarop de kredietmarkt werkt, kijkt een bank die een hypotheek of lening verstrekt, naar welk percentage van de schuld u draagt ​​ten opzichte van de hoeveelheid krediet die voor u beschikbaar is. Kredietinformatiebureaus houden ook rekening met dit nummer bij het toekennen van een rating die de kredietwaardigheid aangeeft. Jarenlang raden economen aan om niet meer dan 60% van de kredietlimiet te gebruiken op doorlopende rekeningen.

Goed advies – maar als uw limiet drastisch wordt verlaagd, is het percentage uit het raam. Als u een saldo van $ 2600 op een kaart met een limiet van $ 6000 heeft, zouden de meeste kredietverstrekkers dat zien als verantwoord gebruik van krediet. Als uw limiet wordt verlaagd tot $ 2800, krijgt u de indruk van een consument die het risico loopt in gebreke te blijven. Het tempo van het aftrekken van kredietlijnen neemt wekelijks toe – en voorlopig staan ​​consumenten er alleen voor als het erom gaat zichzelf te beschermen tegen roofzuchtige leningen.

Het beste advies is om een ​​manier te vinden om uw huidige tegoeden af ​​te betalen of drastisch te verlagen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in de huidige economische neergang van stijgende werkloosheid.