Courier Jobs – Hoe beheer ik mijn cashflow-saldo?

Koerierstaken en cashflow-saldi zijn een van de belangrijkste aspecten van het bedrijfsleven die u echt “handvat” moet krijgen. Cashflow-saldi is een term die gewoon “cash in de hand” betekent of letterlijk contant geld dat u in handen kunt krijgen…

Elk bedrijf heeft contant geld nodig, maar het echte succes van een koeriersbedrijf is dat er meer geld binnenkomt dan eruit gaat. Je moet dit zien als een verzekeringspolis, dus als de tijden wat moeilijk zijn of als je problemen hebt om door klanten betaald te worden, heb je genoeg geld om nog steeds te werken.

Dus hoe ga je ermee om en waar moet je naar streven? Nogmaals, ik ga dit vrij eenvoudig zeggen omdat ik denk dat dit de gemakkelijkste manier is om te onthouden – je moet geld sneller binnen krijgen dan het uitgaat – dit is echt de essentie van een goede cashflow.

Een van de eerste dingen die u moet doen, is bepalen wat een “instroom” en wat een “uitstroom” is. Als u dit eenmaal hebt gedaan, moet u eraan werken om dit allemaal te beheren.

Hier zijn enkele instromen “geld in”

Ontvangst van een banklening.

Lening van vriend of familielid.

Betalingen voor uw koeriersdiensten.

Rente op spaargeld enz.

Kredietlimiet niet allemaal benut.

en sommige uitstromen “geld uit”

Aankoop van gereedschappen, apparatuur etc.

Huur, loon en alle andere dagelijkse uitgaven.

Aflossingen van leningen.

Terugbetalingen van voertuigen.

Brandstof.

Verzekering.

Inkomstenbelasting.

Vat.

Vaste activa zoals computer, kantoorapparatuur.

Overdispositielimiet gebruikt.

De bovenstaande lijst is niet alles wat op u van toepassing kan zijn, aangezien het allemaal afhangt van wat u heeft moeten lenen om uw koeriersbedrijf te starten, maar dezelfde regels zijn van toepassing als u geld heeft geleend enz.; eventuele aflossingen moeten meestal op een bepaalde datum worden betaald. Hiervoor moet er geld op de bank staan, anders worden er kosten in rekening gebracht. Laten we eerlijk zijn, als u geen “gratis contant geld” heeft, hoe gaat u dan brandstof in uw auto doen om uw klanten goederen te bezorgen!

U moet, hopelijk, voordat u begint met handelen, een plan hebben over hoe u het geld snel binnenkrijgt en VOORDAT u geld moet gaan uitbetalen.

Hier zijn enkele manieren waarop u uw plan kunt bekijken en toevoegen;

Vraag uw klanten om eerder te betalen – verlaag uw kredietvoorwaarden.

Eventuele schulden moeten snel en snel worden achtervolgd – ik weet dat het geen bijzonder prettige taak is, maar als je dit niet doet, heb je geen bedrijf.

Onderhandel over betere kredietvoorwaarden van uw leveranciers – als u bijvoorbeeld facturen wilt afdrukken, vraag uw printer dan om langer te betalen. U kunt dit op zoveel mogelijk aspecten van uw bedrijf toepassen.

Soms is leasen in plaats van kopen financieel voordeliger.

Ga zitten en brainstorm over elk idee om uw bedrijf winstgevender te maken. Houd uw bedrijf “mean and lean”.

Uw eigen geld in uw bedrijf steken kan soms een optie zijn en geloof me, we hebben dit allemaal gedaan, maar een weldadige waarschuwing dat dit niet te vaak moet gebeuren en als u merkt dat dit het geval is, is uw bedrijf NIET winstgevend en bent u gewoon een “drukke dwaas”. Ik weet dat dat nogal hard klinkt, maar ik spreek met zoveel mensen die denken dat ze een bedrijf hebben, maar in feite alleen maar handelen omdat ze het met hun eigen geld blijven “steunen”. Zie het zo als uw bedrijf had om u al uw geld terug te geven, kunt u doorgaan met handelen?