Vanaf eind november zijn snelle coronavirus-tests beschikbaar

[

Snelle coronavirus-tests. Foto: Depositphotos.com

De eerste drop-in coronavirus-testcentra die sneltesten gebruiken, zullen eind november op 25 regionale locaties in het hele land openen, vertelde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan parlementsleden in een briefing.

Daarnaast worden de sneltesten aangeboden op zeven andere locaties die vanaf november ook verschillende soorten coronavirus testen aanbieden. Met ambtenaren uit de vier grote Nederlandse steden plus Eindhoven en Groningen zijn momenteel ‘intensieve gesprekken’ gaande over het opzetten van deze centra, aldus De Jonge.

De eerste snelle coronavirus-tests werden eerder in oktober goedgekeurd voor gebruik. De tests, die een vergelijkbare nauwkeurigheid hebben als de huidige tests, geven een resultaat in minder dan een uur.

Ook is gevraagd aan lokale gezondheidscommissies om te kijken naar de mogelijkheid om lokale en mobiele testcentra op te zetten, aldus De Jonge.

Momenteel ondergaan bijna 63.000 mensen per dag een coronavirus-test, en eind november zou dit zijn gestegen tot 90.000, zonder rekening te houden met de snelle tests, zei De Jonge.

Begin volgend jaar zegt de minister dat de testcapaciteit zou moeten zijn gestegen tot tussen de 100.000 en 130.000.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Plaats een reactie