Totaal positief coronavirus-test daalt opnieuw, ziekenhuisopnames stabiliseren

By Jernst van Waal

[

Een demonstrant van het coronavirus buiten het parlement. Foto: DutchNews.nl

Het aantal positieve coronavirus-tests dat bij het RIVM is aangemeld, is in de 24 uur tot woensdagochtend weer gedaald. In totaal rapporteerden lokale gezondheidsraden 7.657 positieve tests, een daling van 112 op dinsdag, en de vijfde dag op rij markerend dat het totaal is gedaald.

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt behandeld, is ook gedaald, met 81 tot 2.572. Van hen worden er 612 mensen behandeld op de intensive care, drie meer dan 24 uur geleden. Volgens gezondheidsfunctionarissen werden in de 24 uur tot woensdagochtend minder mensen opgenomen in het ziekenhuis en verplaatst naar IC-afdelingen dan eerder in de week.

Ondanks de terugval in positieve zaken maakte de regering dat dinsdagavond bekend meer maatregelen om het coronavirus te bestrijden treedt woensdagavond om 22.00 uur in werking. Het gaat onder meer om een ​​verdere reductie van het aantal groepen en de sluiting van alle overdekte openbare plaatsen zoals musea, bibliotheken en zwembaden.

RIVM-chef Jaap van Dissel zei woensdagochtend tegen Kamerleden dat de huidige coronavirusgolf ongeveer even groot is als de eerste, maar dat de piek langer zal duren om te verdwijnen dan de eerste.

Door de huidige maatregelen duurt het nog tot 20 december voordat het aantal nieuwe IC-opnames onder de 10 per dag ligt en half januari voordat het aantal weer krimpt tot minder dan drie.

Ook de druk op de normale IC-opnames is voelbaar, zegt Ernst Kuipers, hoofd van de landelijke vereniging voor acute zorg, tegen Kamerleden. Hij zei dat in september en oktober 1.150 gewone patiënten minder op IC-afdelingen werden opgenomen dan uit statistieken zou blijken.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.