Te vroeg om te zeggen of gedeeltelijke lockdown werkt, zegt premier

By Jernst van Waal

[

Foto: Anossov

Het is nog veel te gemakkelijk om te zeggen of de op 13 oktober aangekondigde gedeeltelijke lockdown effect heeft op de verspreiding van het coronavirus in Nederland, zei premier Mark Rutte op zijn wekelijkse persconferentie na de kabinetsvergadering.

Het aantal positieve testen dat in de 24 uur tot en met vrijdagochtend bij het RIVM werd gemeld, kwam voor het eerst boven de 10.000, en dat is nog steeds veel te veel, zei Rutte.

‘Er is een sterke stijging van het aantal gevallen in heel Europa en er is geen reden voor feest in Nederland’, zei Rutte. De gedeeltelijke lockdown-maatregelen, waaronder de sluiting van alle cafés en bars, zijn echter acht dagen geleden effectief van start gegaan en ‘we kunnen de impact van de nieuwe maatregelen nog niet zien’, zei Rutte. ‘Het is nog te vroeg.’

Rutte zei dat ambtenaren de situatie volgende week opnieuw zullen beoordelen en dat alle scenario’s op tafel liggen. ‘We sluiten niets uit’, zei Rutte toen hij werd aangedrongen op de mogelijke invoering van een avondklok.

Het sluiten van scholen zou een veel te grote impact hebben op de samenleving en staat niet bovenaan de lijst van waarschijnlijke nieuwe maatregelen, evenals het sluiten van verpleeghuizen, zei Rutte.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.