Nieuwe gevallen van coronavirus stijgen licht, maar ziekenhuisopnames dalen weer

By Jernst van Waal

[

Nederland zit gedeeltelijk vast. Foto: DutchNews.nl

Het aantal nieuw gemelde positieve gevallen van coronavirus in Nederland steeg met 288 in de 24 uur tot vrijdag 10.00 uur, waardoor het totaal op 7.272 komt, de eerste stijging van het aantal positieve gevallen in een week. Afgelopen weekend daalde het totaal onder de 10.000 na weken van gestage stijgingen.

Nog eens 180 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen, een daling van 81 op donderdag, en het aantal mensen dat in landelijke ziekenhuizen werd behandeld, daalde met 67 tot 2.445. Van hen worden er 603 verzorgd op intensive care-afdelingen, een daling van vier ten opzichte van het totaal van gisteren.

Het sterftecijfer blijft echter stijgen en in de 24 uur tot vrijdagochtend werden 118 nieuwe overlijdensrapporten ingediend. Overlijdensregistraties kunnen echter dagen of zelfs weken worden uitgesteld voordat ze in de officiële cijfers worden opgenomen.

De meeste nieuwe gevallen waren weer in Rotterdam, waar 533 mensen positief testten op het virus. In Amsterdam waren er 308 positieve tests, terwijl Den Haag er 218 meldde.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.