Nederlandse feestdagen coronavirus-tests zijn geldig voor reizen naar het VK, bevestigen ambtenaren

By Jernst van Waal

[

Een bord op een test voor ingangscentrum, nu gesloten. Foto: DutchNews.nl

Mensen die per vliegtuig, zee en trein naar het VK reizen, kunnen de officiële test van de Nederlandse regering gebruiken, zo heeft de Britse transportafdeling bevestigd aan DutchNews.nl.

De officiële Britse richtlijnen stelt dat het testcertificaat ‘de naam van de testaanbieder en hun contactgegevens’ moet bevatten, maar deze informatie is niet opgenomen in de Nederlandse vakantietests.

Honderden passagiers waren instapweigering in Eurostar-treinen in de eerste dagen nadat de tests werden ingevoerd, maar vervoerders en de Britse regering zijn nu overeengekomen om ze als geldig voor reizen te erkennen.

Iedereen die voor eind augustus vanuit Nederland naar het VK reist, kan gratis een PCR- of antigeentest boeken bij testenvoorjereis.nl. Dit geldt ook voor inwoners van het VK die een negatief testresultaat nodig hebben voordat ze naar huis gaan.

De gratis PCR-testen georganiseerd door het GGD-netwerk van GGD’en via coronatest.nl zijn niet geldig voor reizen – deze zijn voor Nederlanders die een coronavirussysteem hebben of die in contact zijn geweest met een besmette persoon.

Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat vertelde DutchNews.nl: ‘We hebben samengewerkt met belangrijke partners, waaronder de UK Border Force en de Britse ambassade, om ervoor te zorgen dat de gratis pre-departure tests die in Nederland worden aangeboden aan de grens worden geaccepteerd.

‘Dit is gecommuniceerd aan vervoerders en vertegenwoordigende instanties in alle modi’, zei de woordvoerder.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com