Nederland kleurt rood op nieuwste editie Europese coronaviruskaart

By Jernst van Waal

[

Het ECDC werkt de kaart elke donderdag bij.

Nederland is opgewaardeerd naar hoog risico op de nieuwste editie van de Europese coronaviruskaart.

Drie provincies – Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland – waren al rood gecodeerd op de kaart, wekelijks bijgewerkt door het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), maar de rest van het land ging donderdag van geel naar rood.

De kaart wordt door EU-landen gebruikt om hun regels voor internationaal reizen vast te stellen. Frankrijk, Spanje, Portugal en West-Duitsland zijn ook code rood, terwijl de rest van Europa meestal geel of groen is. Het zuiden van Frankrijk is dieprood, wat een zeer hoog risico betekent.

In een eerder op donderdag gepubliceerde editie van de kaart zijn twee provincies, Flevoland en Overijssel, de rode zone ingegaan, terwijl zeven andere geel blijven.

Het is de eerste keer dat het hele land rood is sinds juli, toen het besluit van de regering om de regels voor nachtclubs te versoepelen een golf van infecties veroorzaakte.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com