Minister van Onderwijs Arie Slob gaat in quarantaine nadat collega positief test

By Jernst van Waal

[

Minister van Onderwijs Arie Slob. Foto: Rijksoverheid.nl

Minister van Onderwijs Arie Slob is in quarantaine gegaan nadat een medewerker positief testte op het coronavirus.

Slob werd tijdens een debat in het parlement op de hoogte gebracht van de besmetting over mediarecht. Het debat werd onmiddellijk verlaten en de vergaderruimte waar het werd gehouden, werd vrijgemaakt.

De 58-jarige zei dat hij ‘zich prima voelde’, maar dat hij onmiddellijk 10 dagen in een isolement zou gaan, zoals vereist door de Covid-19-regels van de regering. Hij is het eerste lid van het Nederlandse kabinet dat vanwege een coronavirusinfectie in quarantaine moet.

‘Tijdens het debat kreeg ik een bericht van een van mijn collega’s waarin stond dat bij de persoon het coronavirus was vastgesteld’, zei hij. ‘Niet lang daarna kreeg ik via de Coronamelder-app bericht dat ik in contact was geweest met iemand die corona heeft.

‘Ik heb navraag gedaan en de uitkomst is dat ik nu het debat moet verlaten en in quarantaine moet gaan, zoals de regels zeggen.’

Slob zei op Twitter dat hij ‘zo snel mogelijk’ een coronavirus-test zou doen, maar kwalificeerde die later door ‘zodra ik symptomen heb’ toe te voegen. Alleen mensen met symptomen kunnen zich aanmelden voor een PCR-test voor Covid-19.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.