Minder boetes voor het overtreden van de regels van het coronavirus in weken voor de lockdown

[

Corona-regels op metrostation Vijzelgracht, Amsterdam. Bron: DutchNews.nl

Sinds het begin van de uitbraak in maart zijn meer dan 350 misdrijven in verband met het coronavirus door het openbaar ministerie afgehandeld.

De laatste periodieke update bleek In 357 zaken hadden officieren van justitie een procedure ingeleid voor misdrijven zoals hoesten of spugen naar ambtenaren terwijl ze beweren besmet te zijn met het virus. In 109 gevallen was het doelwit een politieagent, terwijl bij nog eens 68 buurtbewakers of ziekenhuispersoneel betrokken waren.

In ongeveer driekwart van de gevallen verscheen de verdachte voor de rechtbank en in de meeste zittingen vroegen officieren van justitie om een ​​gevangenisstraf. Geweld speelde een rol bij 50 van de geregistreerde misdrijven.

In totaal zijn 17.480 boetes opgelegd voor het overtreden van lokale noodbevelen, meestal voor het niet houden van de sociale afstand van 1,5 meter, terwijl 3.041 boetes werden uitgedeeld voor het niet dragen van gezichtsmaskers in het openbaar vervoer. Maskers zijn sinds 1 juni verplicht in treinen, bussen en trams.

De cijfers omvatten alle zaken tot 25 oktober en geven aan dat de handhaving is weggevallen in de zes weken sinds de vorige update op 13 september. Slechts 20 extra overtredingen werden geregistreerd en 280 boetes opgelegd voor het overtreden van de coronavirusregels.

De boetes voor het niet dragen van gezichtsmaskers zijn in de periode echter bijna verdubbeld van 1.641 naar 3.034. De ministers hebben gezegd dat de regels strenger zullen worden gehandhaafd tijdens de gedeeltelijke lockdown, die op 17 oktober begon.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Plaats een reactie