Meer intensive care-bedden nodig om langdurig coronavirus aan te pakken: Trouw

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Ziekenhuisbazen hebben verteld Trouw dat ze denken dat het coronavirus nog een tijdje bij ons zal zijn, waardoor we meer bedden voor intensieve zorgen nodig hebben.

Zes van de zeven ziekenhuizen die door de krant werden ondervraagd, zeiden dat het flexibel oprollen van meer bedden niet voldoende was en dat er meer ‘structurele capaciteit’ nodig was.

In het Amsterdamse UMC zei hoofd van de intensive care Armand Girbes dat de ‘relatief beperkte capaciteit’ niet genoeg zou zijn nu er een nieuwe ziekte in omloop is en waarschijnlijk zal blijven. ‘Er is meer capaciteit nodig’, zei hij.

In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk streven bazen ernaar om het aantal intensive care-bedden met 10% tot 15% te vergroten en worden nu al verpleegkundigen opgeleid om daar te werken.

Deskundigen hebben echter al voorspelde mogelijke problemen met een landelijk tekort aan opgeleide intensive care-spullen als het coronavirus deze winter weer oplaait.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com