In november openen zeven snelle Covid-testcentra: RTL Nieuws

By Jernst van Waal

[

Foto: Depositphotos.com

Nederland zal hebben zeven inloopcentra waar mensen de komende weken een snelle coronavirus-test kunnen ondergaan, vertellen bronnen aan omroep RTL Nieuws.

Het leger is betrokken bij het opzetten van de drive-in centra en zal ook mensen opleiden om de tests af te nemen, aldus de omroep.

Het plan is nog niet bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid en niemand heeft gezegd waar de centra zullen komen, of welke van de sneltesten die momenteel in Nederland worden getest, zullen worden gebruikt.

Het is ook niet duidelijk wie in aanmerking komt voor de snellere tests, waardoor de noodzaak van langdurige zelfisolatie zou moeten verminderen.

Eerder suggereerde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat de sneltesten kunnen worden gebruikt voor mensen die in het onderwijs of de gezondheidszorg werken, en andere sleutelwerkers. De sneltesten mogen ook gebruikt worden voor mensen die door de corona-app gevaar blijken te hebben gelopen, aldus De Jonge.

Meer duidelijkheid wordt begin volgende week verwacht, aldus RTL.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.